Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Hasan Ali Kaldirim (© AFP)

Basaksehir napráskal Heart of Midlothian na úvod hlavní fáze Konferenční ligy čtyřikrát

Potvrdilo se, že Basaksehir je zkrátka oproti Heart of Midlothian, které se do skupinové fáze evropských pohárů prokousalo naposledy v roce 2004, tím daleko ostřílenějším a zkušenějším mužstvem. Turecký výběr neměl ve Skotsku prakticky žádné problémy na startu hlavní části Konferenční ligy a připsal si suverénní čtyřgólovou výhru. Hlavně po obrátce domácí strádali.

Edinburský klub před tímto měřením sil nezaznamenával vůbec dobré výsledky, a to ve všech soutěžích. V součtu posledních šesti zápasů prohrál hned pětkrát, avšak hledat útěchu zrovna v nynějším případě pro něj už předem představovalo velmi náročný úkol. Hosté naopak mohli působit sebevědomě, vždyť sérii neporazitelnosti, pokud do počtů zařadíme i loňskou sezónu, teď protáhli od začátku dubna již na číslo devatenáct. Do přestávky se nejprve prosadil Hasan Ali Kaldirim, pak se na střeleckou listinu uvedli též Youssouf Ndayishimiye a Berkay Özcan, přičemž nešťastník Stephen Kingsley zapsal do osobních statistik nepopulárního vlastence.

Ve 26. minutě přišla na řadu první pohroma pro Hearts. Bránící Haring se v blízkosti svého pokutového území tak dlouho mrcasil s rozehrávkou, místo aby merunu jednoduše napálil do klidných vod, až ho o ni obral Türüc, ten pak rychle zakombinoval s Aleksičem a ostře pálil, ovšem v tomto případě ještě stačil svým blokem zamezit inkasování stoper Kingsley. Jenomže míč se odrazil ke Kaldirimovi, jenž svou dělovku cílil levačkou nekompromisně na zadní tyč.

Po obrátce se istanbulský celek dočkal dalších třech přesných zásahů. V 67. minutě pobídl od rohového čtvrtkruhu Türüc svého spoluhráče Ndayishimiyeho, jenž hlavou snadno skóroval. Obrana domácích se začala bortit jako domeček z karet, nedůrazně si počínala i v 75. minutě proti průniku urostlého Okaky, jehož od balónu prostě nikdo nedokázal odstavit, a s pomocí teče Kingsleyho rozvlnil síť. Definitivně vítězství hostů pojišťoval v 82. minutě Özcan, jehož pokus se odrazil od Smitha, druhého ze stoperské dvojice HMFC, za záda gólmana Gordona.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele