Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 6. kolo
03.11.2022 16:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Serdar Gurler (© AFP)

Istanbul Başakşehir vyzrál na Hearts i podruhé a postupuje tak do osmifinále Konferenční ligy

Istanbul Başakşehir zvládl i své závěrečné vystoupení ve skupinové fázi Konferenční ligy a díky vítězství 3:1 nad Heart of Midlothian ovládl skupinu A se ziskem třinácti bodů. Druhou Fiorentinu za sebou nechal díky lepší bilanci vzájemných zápasů a přímo tak postoupil mezi šestnáctku nejlepších. Naopak hosté prohráli ve skupině už počtvrté, se šesti body obsadili třetí pozici před poslední lotyšskou Rigou a na jaře tak v pohárech pokračovat nebudou.

Svěřenci trenéra Emreho Belözoğlua drželi otěže čtvrtečního utkání ve svých rukách od samého začátku a do důležitého vedení se dostali po necelých čtyřech odehraných minutách. Prosadit se dokázal Youssouf Ndayishimiye, jenž se po rohovém kopu Türüça z pravé strany zjevil před hranicí brankového území a pohotovou hlavičkou překonal naprosto bezmocného brankáře Gordona. Domácí byli na trávníku dominantní i v následujícím průběhu.

Svou druhou branku dokázali vsítit krátce po odehrané půlhodině a tím tak dostali svého protivníka ještě více na kolena. Přesnou mušku tentokráte měl zkušený jednatřicetiletý útočník Serdar Gürler, neboť po zbytečném vyběhnutí Gordona převzal balón před hranicí pokutového území a poté dokázal usměrnit svůj přízemní pokus doprostřed nechráněné branky. O osudu tohoto střetnutí mohlo být definitivně rozhodnuto deset minut před přestávkou.

Po parádní přízemní kombinaci nebezpečné vystřelil Traore, avšak hostující strážce si tentokráte dokázal poradit a balón famózně odvrátil na rohový kop. Başakşehir přeci jen přidal třetí pojistku v 64. minutě. Po nepříliš povedeném výkopu Gordona se dostal balón ke střídajícímu Şahinerovi, který ho okamžitě poslal do volného prostoru pro Berkaye Özcana, a ten po chytré kličce propálil vše, co mu stálo v cestě.

Tlak mírného favorita následně opadl a skotský vyzyvatel se dočkal alespoň čestného zásahu v poslední minutě základní hrací doby. Po dobré práci na levém křídle a následné střele Shanklanda sice skvěle zasáhl jednoruč gólman Şengezer, nicméně míč vyrazil jen ke zcela volnému Nathanielu Atkinsonovi, jehož závěrečná střela bez potíží zapadla do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele