Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Sivasspor oplatil Ballkani týden starou porážku

Na druhé místo "slávistické" skupiny G jde po čtyřech kolech turecký Sivasspor. Ten sice po většinu zápasu nebyl lepším týmem, než Ballkani, ale po změně stran dokázal strhnout vedení na svojí stranu a už ho nepustit. Výborně zachytal brankář Vural a rozhodující brankou na 2:1 se blýskl Karol Angielski.

V Prištině se začalo hrát až de facto po půlhodině vzájemného oťukávání. Do té doby neměl zápas kvalitu ani tempo, ale ve 30. minutě prodloužil Thaqiho průnik Korenica a Rrahmani v naprosto vyložené šanci trestuhodně přestřelil. Ballkani spálilo svojí první možnost a vzápětí následovala další. Dellovu krásnou střelu vyrazil na rohový kop Ali Şaşal Vural.

Domácí začínali mít jasnou převahu a ve 36. minutě je poslal do vedení Armend Thaqi. Jeho nenápadnou střelu mohl Vural chytat, ale míč si srazil do branky. Ještě do konce prvního poločasu měl na kopačce druhý gól Krasniqi a Vural své předchozí zaváhání odčinil, když střelu pod břevno vyškrábl na rohový kop.

Ballkani vedlo po prvním poločase naprosto zaslouženě a v tlaku pokračovalo i po změně stran. Od druhého inkasovaného gólu zachránil Sivasspor opět Vural a zuby si na něm vylámal i Zyba. Turecký celek se prakticky jenom bránil a trenér Riza Calimbay už byl nucen v 55. minutě konečně střídat. Na trávník poslal hned trojici nových hráčů a první příležitost Sivassporu ve druhém poločase na sebe nenechala dlouho čekat. Arslan však hlavičkou jen lízl balón a větší škody domácím nenadělal.

Každopádně hra Sivassporu postupně ožila a v 72. minutě bylo vyrovnáno na 1:1. Gradel vyslal krásný křižný pas a Hakan Arslan k zadní tyči překonal brankáře Frashëriho. Za dalších devět minut přišel pro domácí obrovský šok, protože Sivasspor překlopil skóre na svojí stranu. Střelu Çiftçiho zpoza šestnáctky jemně tečoval Karol Angielski do branky, a tak mohla propuknout turecká radost. Sivasspor ve zbytku zápasu výsledek ubránil a z Kosova veze tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele