Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Skonto stadions (© fkrfs.lv)

RFS branku nevsítilo, doma padlo s Heart of Midlothian

V Heart of Midlothian může vládnout spokojenost. Minulý čtvrtek musel skousávat pořádně krutý debakl od Basaksehiru, na půdě RFS ovšem edinburský soubor uzmul finální vítězství, a vecpal se tak právě před svého soupeře z posledního na druhé místo tabulky. Lotyšský výběr tentokráte neskóroval, v koncovce jednoduše nebyl tak úspěšný jako naposledy ve Florencii.

Hosté se mohli hned od samého startu tohoto klání přesvědčit, že minulá remíza RFS na půdě favorizované Fiorentiny se neudála vlivem náhodných okolností, a ve 2. minutě měli opravdu velké štěstí, že kličkující a technicky dobře vybavený Emerson Deocleciano nedotáhl své sólo do zdárného konce a že z úhlu orazítkoval pouze brankovou konstrukci. O pár chvil později se poprvé osmělil také skotský výběr, tvrdý pokus Ginnellyho ale zlikvidoval brankář Šteinbors.

Ve 43. minutě se průběžně skóre změnilo. Halliday pronikl z levé strany do vápna, chtěl svou přihrávkou akci poposunout kupředu, jenomže ve skluzu merunu zastavil Stuglis, bohužel pro lotyšského stopera, nedovoleným způsobem vlastní rukou, čili se kopala penalta. Té se chopil Shankland, který s přehledem zacílil do šibenice. Ve druhém poločase se domácím na tohle inkasování reagovat nezdařilo. Hosté v samém závěru svou výhru ještě stvrdili jedním gólem, rychlý brejk podnikl Devlin, následně pobídl Forresta, a ten poté snadno překonal Šteinborse.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele