Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Yari Verschaeren (© AFP)

Anderlecht nepotvrdil úlohu favorita a po remíze s FCSB si zkomplikoval cestu do osmifinále KL

Anderlecht i přes výsledkové potíže z poslední doby vstupoval do tohoto čtvrtečního utkání proti rumunskému FCSB jako jasný favorit, a i přestože hned dvakrát vedl, tak se nakonec musí spokojit jen s remízou 2:2. Ve skupině B tak nezvítězil již počtvrté za sebou a v tabulce skupiny B zůstává na třetím místě s pěti body. A pokud Silkeborg zvítězí ve večerním duelu v Londýně nad West Hamem, tak přijde i o teoretickou naději.

RSC totiž zaostává za dánským protivníkem o bod a v případě jeho tříbodového úspěchu by se mezi oběma soupeři vytvořil již čtyřbodový odstup. Celek z Bukureště se zlepšil a získal druhý bod v hlavní fázi Konderenční ligy, ovšem už teď je jasné, že si jarní část určitě nezahraje. Své premiérové vítězství se na závěr pokusí vybojovat proti suverénnímu West Hamu. Duel začínal hodně opatrně a více jak pětatřicet minut k ničemu zajímavému nedošlo.

Teprve ve 38. minutě s vytvořil první velkou možnost Yari Verschaeren a hned ji přetavil ve vedoucí gól belgického týmu. Po parádním přízemním centru Michaela Murilla totiž vystřelil z první a míč usměrnil přímo k levé konstrukci. Hosté se však v žádném případě nechtěli vzdát a přesně po odehrané čtvrthodině druhého poločasu nečekaně vyrovnali zásluhou šestadvacetiletého italského útočníka Andrey Compagna.

Ten si po perfektním centru Radunoviče seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou nedal brankáři Van Crombruggemu žádnou naději na úspěch. Domácí od tohoto okamžiku opět částečně ožili a ztracené vedení si vzali zpět zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Skórovat dokázal zkušený pětatřicetiletý veterán Jan Vertonghen, jenž po precizním centru Verschaerena vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Târnovanua.

Vzápětí se zdálo, že si bruselský klub pohlídá těsný náskok až do samotného konce, nicméně v 82. minutě inkasoval druhou rozhodující trefu. Na konečných 2:2 vyrovnal šestadvacetiletý kamerunský reprezentant Jojskim Dawa, neboť po výtečné souhře svých spoluhráčů nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyči z bezprostřední blízkosti. RSC ve zbývajícím průběhu tlačilo, ale rozdílový třetí gól již vsítit nedokázalo a v samém závěru navíc přišlo o Murilla, který byl vyloučen po dvou žlutých kartách.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele