Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

Scamacca rozsekl bezbrankový stav, West Ham zásluhou jeho trefy vyhrál na Anderlechtem

Jeden z magnetů třetího kola hlavní fáze Konferenční ligy dopadl lépe pro West Ham, jemuž se na svoje konto povedlo uzmout třetí vítězství, a pojistit si tedy svou první příčku v tabulce. Anderlecht zase potvrdil, že jednu branku za druhou střílet nebude, tentokráte neskóroval, ale daleko horším faktem pro něj byla vůbec první inkasovaná v rámci této soutěže, jež rozhodla.

Poměrně dlouhou dobu se tohle měření sil upínalo k nerozhodnému výsledku. Až se Kladiváři dostali v 79. minutě k tvrdému úderu, kterým poslali svého protivníka do kolen. Coufal sklepl hlavou míč na hranici šestnáctky pro Lucase Paquetu, ten ho umně prostrčil na zcela volného Scamaccu, který byl na hrací ploše pouze krátce po svém střídání, a po rychlém zpracování a vyhodnocení situace zamířil na vzdálenější tyčku, k níž se gólman Van Crombrugge fakticky vůbec nenatahoval. Na obdržený gól poté ve zbývajícím čase bruselský výběr prostor nenašel.

V 17. minutě se každopádně propracovali do první větší příležitosti domácí, Verschaeren totiž z pravé strany pobídl v pokutovém území do vyložené pozice Fábia Silvu, ovšem v koncovce se mu nezadařilo a napálil pouze bránícího Dawsona, lépe řečeno nešťastně svého spoluhráče Amuzua. A ve 24. minutě se mohl uvést na listinu střelců i sám Verschaeren, avšak po brejku se ze střední vzdálenosti vůči brankáři Aréolovi neprosadil. Ve 40. minutě si vytvořilo první tutovku i londýnské mužstvo, Bowen vlétnul do vápna, vyslal následně zpětnou přihrávku na Benrahmu, ten však z vyloženého postavení prakticky prázdnou bránu trestuhodně přestřelil.

V 53. minutě si hodlal Benrahma svou reputaci napravit, tlačil svůj pokus do prostoru třech tyček, Van Crombrugge ovšem stačil jeho přízemní zakončení zlikvidovat. V 72. minutě se snažil pohnout skórem kupředu Downes, pálil na každý pád trochu zbrkle, takže Anderlecht mohl zůstat v klidu. Obecně ale ve druhém dějství anglický celek působil v útočném počínání lepším dojmem, takže jeho jediná trefa tohoto utkání pak na řadu přišla vlastně zcela logicky.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Důležitej zápas pro vývoj ve skupině jsme zvládli. Rezervní sestava vytěžila jen vytrvalou převahu, střídající hráči ze základu pak rozhodli. Po lahůdkový kombinaci Paquetá - Stramacca osvědčil italský šutér gólový instinkt a přesnou křížovkou po zemi s jistotou rozhodl. Nezapomeňme na záchranný zákrok Aréoly, bez něhož bychom nevyhráli. Konfer. liga nám zatím skvěle vychází, teď to ještě v Ne potvrdit v PL proti Fulhamu. To bude jiná káva. Hoši, díky!!! COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele