Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Max Gradel (© AFP)

Slavia se s evropskými poháry rozloučila remízou proti Sivassporu

Slavia se s Evropskou konferenční ligou rozloučila domácí remízou 1:1 se Sivassporem. Ten se v Edenu dostal v prvním poločase do vedení zásluhou proměněné penalty zkušeného Maxe Gradela. Sešívaní po změně stran srovnali, když si míč do vlastní sítě srazil Dimitrios Goutas. Hostům výsledek stačil k prvnímu místu ve skupině G, domácím by vzhledem k výsledku z Kluže nepomohla k postupu ani případná výhra. Slavia si zároveň poněkud znepříjemnila nedávné oslavy 130 let od založení klubu.

V závěru úvodního vzájemného střetnutí zahodil Lukáš Provod penaltu a i kvůli tomu se Slavia dostala do nezáviděníhodné situace. Kdyby totiž reprezentační záložník kop proměnil, stačilo by nyní sešívaným zvítězit a nemuseli by se ohlížet na výsledky soupeřů. Nyní ale kromě výhry nad Sivassporem potřebovali také pomoc od kosovského Ballkani. To se v souběžně hraném utkání představilo v Kluži a fanoušci Pražanů na dálku fandili jakékoliv bodové ztrátě rumunského mistra.

Domácí od začátku neponechali nic náhodě a hned v šesté minutě střílel v malém vápně z otočky Yira Sor, obrana soupeře však jeho pokus zblokovala. Sešívaní pokračovali v tlaku, který ale najednou otupil centr Gradela a hlavička Karola Angielskiho do ruky Davida Juráska. Gradel z následující penalty s klidem poslal míč do protipohybu Ondřeje Koláře a hosté šli ve 28. minutě do vedení. Odpovědět mohl po chvíli Christ Tiéhi, jenže brankář si s jeho ranou poradil. A protože chvíli před pauzou nikdo neusměrnil do sítě Ewertonův nebezpečný centr z rohového kopu, bylo jasné, že Slavii čeká po změně stran velice složitý úkol.

Trenér červenobílých Jindřich Trpišovský na nic nečekal a hned před začátkem druhého poločasu provedl tři střídání. Sedm minut po přestávce doputoval centr Davida Juráska k volnému Ondřeji Lingrovi, který však zakončil vysoko nad branku hostů. V 65. minutě se střídající Matěj Jurásek prokličkoval do pokutového území a Peter Olayinka mohl po jeho přihrávce zblízka skórovat, jenže jeden z obránců Sivassporu dokázal jeho střelu zablokovat na rohový kop. Ten si nešťastně srazil do vlastní sítě Goutas a bylo přece jen vyrovnáno. V dalších šancích nedokázali obrat dokonat dvakrát Stanislav Tecl a Matěj Jurásek. Nic nebyl sešívaným platný ani závěrečný nápor.

Slavia tedy svoji část úkolu nesplnila a zvítězit nedokázala. Vzhledem k bodovému zisku Kluže v souběžně hraném zápase tak evropská cesta sešívaných skončila. Rumunského mistra na postupových příčkách doplnil Sivasspor. Los další fáze je na programu 7. listopadu.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (802)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele