33. kolo
20.04.2008 21:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 5:1

Valencia počtvrté v řadě prohrála, když podlehla na San Mamés Athleticu Bilbao 1:5. Na šestnácté pozici mají Los Ches pouhý dvoubodový náskok na sestupové příčky, do konce sezony tak čeká netopýry tvrdý záchranářský boj. Baskové si v tabulce o hodně polepšili a poskočili na osmou pozici.

Valencia nastoupila do utkání s brankářskou dvojkou Morou, jenž nahradil zraněného Hildebranda. Zkušený španělský gólman neměl na kontě v 19. minutě utkání jediný vážnější zákrok a už musel lovit míč ze své branky, to když neměl ani nejmenší šanci zasáhnout proti tečovanému pokusu Javiho Martineze - 1:0. Valencia poprvé zahrozila až ve třicáté minutě, kdy pálil do boční sítě domácí branky z přímého kopu David Villa. Na druhé straně pálil Etxeberria z dvaceti metrů levačkou těsně vedle levé tyče hostující branky. Do konce poločasu viděli fanouškové na San Mamés jen další dvě nepřesné střely Exteberrii.

Baskům se povedl vstup do druhého dějství, ve 48. minutě našel Etxeberria skvělou přihrávkou útočníka Llorenteho, který z první a velmi pohotově uklidil míč za záda brankáře Mory - 2:0. O deset minut později mohli Valencijští snížit, Joaquinuv pěkný pas doletěl na kopačky Morientese, s jehož střelou si poradil brankář Bilbaa Armanda. I u další akce netopýrů byl střídající Joaquin, jenž mířil po přihrávce Barajy těsně vedle domácí branky. V 66. minutě zvýšil už na 3:0 Llorente, který dostal pěknou přihrávkou za obranu hostí a nadvakrát překonal brankáře Moru. O osm minut později se ještě pokusil zdramatizovat utkání David Villa, španělský kanonýr dokázal brankáře Armanda překonat z přímého kopu tečovanou střelou mířící k tyči a snížil tak na 3:1. V 85. minutě však definitivně rozhodl utkání Iraola, který zblízka překonal bezmocného Moru. V samém závěru utkání korunoval vítězství Basků střídající Aduriz, jenž si naskočil na centr Etxeberii a přesnou hlavičkou upravil skóre na konečných 5:1.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Athletic Bilbao snad moc šancí Valencii nedá. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem x2 bracho

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

no bylo by to velmi zajimave kdyby Vale sestoupili! aspon by Villa,Silva a Mata prestoupili do velkoklubu!

Reagovat
smazaný uživatel

nejen oni

Reagovat
smazaný uživatel

Šašku

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia by to měla vyhrát maj formu z poháru :)) a nemmíte zapomenout na Joaqín, který nestrácí formu, ale nabírá !!! :1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejlepší odpověd po rozhodnutí vedení Valencie nevyhodit po sezóně Koemana

Reagovat
smazaný uživatel

jako kdyby tě slyšeli

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že vcelku vyrovnaný zápas rozhodlo vytvořování šancí a jejich proměnování a taky výborný kolektivní výkon!!!Etxeberria hral jako za mlada... ATHLETIC je sfouknul jako svíčku!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Athletic Bilbao !!! Valencii úplně smetli.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda. Doufám, že Blbaou udělá UEFU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele