38. kolo
18.05.2008 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 1:3

Espanyol potvrdil, že končí sezonu ve velké krizi, podlehl doma Almeríi 1:3. Patří mu tak konečná dvanáctá příčka, hosté jsou senzačně osmí, což před sezonou vůbec nikdo nečekal.

Přitom Espanyol mohl nasadit silnou sestavu se stopery Jarquem a Torrejónem a reprezentanty Rierou a Luisem Garcíou. Za Almeríu chytal tentokrát Cobeňo, do sestavy se překvapivě dostal i Iriney. Hosté šli do vedení po gólech Mela a Crusata, z penalty snížil Luis García, třetí gól hostí dal střídající Paunovič. V jednu chvíli byl Espanyol v tabulce dokonce třetí, končí sezonu ale v její dolní části.

První půle byla dlouho velmi nudná, hru ve středu hřiště utnul až vedoucí gól. Byl ale štastný, když Felipe Melo střílel z trestného kopu a míč skončil v brance s přispěním teče jednoho hráče ve zdi. Hosty to povzbudilo, do další šance se dostal Alvaro Negredo, ale neuspěl tváří v tvář Kamenimu. Srovnat mohl pěknou střelou Luis García, ale ta proletěla mimo tyče do zámezí. Espanyol tak odcházel do kabin za pískotu svých fans.

Brzy po změně stran ale bylo ještě hůře. Pěknou kolmici nalinkoval Juanma Ortiz a Albert Crusat vstřelil druhý gól Almeríe. O pět minut později byl Carlosem Garcíou faulován Jonathan Soriano a Luis García z penalty snížil na 1:2. Pak přišla chvíle hostujícího gólmana Cobeňa. V 64. minutě chytil další pokus Luise Garcíi, o chvilku později pálil těsně vedle střídající Rufete. Espanyol se hnal za vyrovnáním, ale obrana Almeríe byla pevná. Naopak po rychlém protiútoku centroval Ortiz a hlavou přidal třetí gól svého týmu Veljko Paunovič.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Napraví neúspěšné jaro Espanyol aspoň v posledním klání ? Snad ano. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol neporušil bohužel tradici a sezónu zakončil prohrou a potvrdil tak katastrofální jarní herní projev !!! Z příček okolo 3. až 5. místa najednou spadl až na konečné 12. místo !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele