36. kolo
16.05.2009 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Sevilla FC 0:0

Bezbranková remíza přitížila domácímu týmu, který po celý zápas hýřil aktivitou a bojovností, leč nedokázal tyto pozitivní atributy přetavit v kýžené vítězství. Chybělo přesnější zakončení a v případě Nekounamovy rány z přímého kopu i trochu více štěstí. Osasuna musí čekat na výsledky zítřejších duelů, které jí mohou přidělat další vrásky na čele. Pro jejího dnešního soupeře je výsledek veskrze příznivý.

Snahou překypující Osasuna si v prvé půli vytvořila řádku dobrých příležitostí. Ještě než na ně přišla řada, musel odstoupit pro zranění Juanfran. V šestadvacáté minutě bylo v pokutovém území andaluského celku horko, když sérii nepříjemných centrů zakončila Plašilova vynikající přihrávka na Waltera Pandianiho, který z malého vápna přestřelil branku. K jeho obraně, ve skluzu bylo zakončení obtížné.

Červenočerní se snažili a z tlaku vytěžili další šance. Po půlhodince hry nastřelil opět agilní Pandiani placírkou břevno, přičemž bylo jeho původním úmyslem odcentrovat. Do konce prvního poločasu se Osasuna usídlila na půlce Sevilly, ale dále než k vápnu její akce nedorazily.

Ve druhém poločase se andaluské mužstvo odvážilo zaútočit a dá se i říci, že bylo nebezpečnější. Již v úvodu, konkrétně v devětačtyřicáté minutě, podržel své mužstvo kapitán Andrés Palop. Javad Nekounam nasměroval svůj takřka dokonale provedený přímý volný kop do šibenice Palopovy branky, úplné dokonalosti zabránil excelující Palop, jenž byl v růžku, naneštěstí pro domácí, včas.

Následovala hluchá dvacetiminutovka, v níž jsme nemohli vidět žádnou větší příležitost. Hra se vyrovnala a odehrávala se spíše mezi šestnáctkami. V sedmasedmdesáté minutě se domácím ulevilo, když Fabianova hlavička skončila na břevně. Vzápětí trefil Diego Capel v dobré příležitostí boční síť, téměř identicky si počínal i Jesús Navas o pár minut později.

Závěr nebyl nikterak zajímavý, nepočítaje dvě červené karty. Sevilla nepřipustila žádné velké drama, domácí mužstvo bylo v útočné křeči. Nicméně, po vyloučení Sergia za faul na unikajícího Capela se z následné akce mohl prosadit Fabiano, jenž si ve vápně zpracoval míč a vyslal střelu. Ricardo Lopéz se jen ohlédl, míč ale udeřil jen do reklamního panelu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nakonec to stejně dopadne smírně - 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele