26. kolo
07.03.2009 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1

Bitva o Madrid svého vítěze nenašla. Atlético Madrid potvrdilo zlepšenou formu a na San Bernabeú bylo velmi nebezpečné, přičemž mohlo i vyhrát. Hosté uťali vítěznou šňůru Realu, který po dnešní výhře Barcelony s Athleticem (2:0) ztrácí na čelo tabulky 6 bodů.

Na San Bernabeú bylo k vidění překrásné utkání. Týmy se sice rozjížděly pomalu, ale následná ukázka útočné kopané stála za to. Remízu můžeme považovat jako zasloužené rozuzlení celého zápasu, ovšem šance na rozhodnutí a zisk tří důležitých bodů měla obě mužstva. Dobrým výkonem se v bílém dresu zaskvěli zejména Casillas a možná i Robben, v červenobílém táboře pak smolař Agüero, Diego Forlán a Simao Sabrosa.

Úvodní čtvrthodinka nenabídla mnoho pohlednějších akcí či strhující kopané. V čase nepřesností a zkažených přihrávek vynikal Arjen Robben, jenž svými individuálními toulkami provětrával obranu Rojiblancos. A právě holandský reprezentant poprvé vyprášil Francovy rukavice. Následně, ve 22. minutě, postupně vyřadil ze hry Simaa, Pabla Ibańeze i Tomáše Ujfalušiho, ale namísto přihrávky zcela volnému Marcelovi volil propagační střelu do středu branky.

Postupem času se obraz hry měnil - hráči byli ve svých přihrávkách jistější a o nebezpečnější situace nouze nebyla. Po půlhodině nabrala hra vskutku strhující tempo, které na madridském pažitu vydrželo až do závěrečného hvizdu. Nejprve napřáhl za vápnem Marcelo a přes Camacha náležitě prověřil Franca, jenž míč vyrazil s velkými potížemi na roh. V 36. minutě se nenechal zahanbit jeho protějšek Iker Casillas, jenž vyrazil ostrou Agüerovu ránu. O dvě minuty později se již hosté radovali.

Sergio Agüero si narazil s Tomášem Ujfalušim, natáhl na sebe Marcela a Heinzeho a přihrál nabíhajícímu si Diegu Forlánovi, jenž potvrdil zabijácký instinkt. Obrana domácích zaspala a nedokázala se vrátit včas, vyběhnuvší španělská reprezentační jednička moc šancí neměla - 0:1.

Blancos se z úvodní trefy do konce poločasu neotřepali, přičemž vícero šancí vyprodaný San Bernabeú neviděl. To druhé dějství nabídlo osazenstvu o mnoho zajímavější podívanou. Nejvíce mohou smutnit hosté, zejména pak největší hvězda Atlética Madrid Sergio Agüero, jenž se hned několikrát objevil tváří v tvář Ikeru Casillasovi, leč vždy selhal.

Lekci z produktivity Argentinci uštědřil Klaas-Jan Huntelaar, jenž v 57. minutě vyrovnal. Fernando Gago potáhl středem hřiště míč, přihrál holandskému kanonýrovi, jenž využil ofsajdového postavení, perfektní kličkou vyškolil Antonia Lopéze a vyslal na Francovu svatyni takřka nechytatelný projektil. Vyrovnáno, 1:1.

Nicméně Rojiblancos se nevzdali - o dvě minuty později nastřelil Diego Forlán po velmi dobrém pasu Sergia Agüera pravou tyč. Odvetou budiž brána Higuaínova rána z přímého volného kopu, která se otřela o horní síť branky strnulého Franca. Real zvýšil obrátky a válcoval obranu městského rivala, seč mu síly stačily. Marně - hosté drželi zuby nehty vydřenou remízu a nepouštěli domácí do větších příležitostí. Naopak sami nesčetněkrát zahrozili z brejků.

Tak tomu bylo i v 71. minutě, kdy se Cannavaro a Marcelo nedohodli a míč nedokázal v obrovské příležitosti umístit do sítě Florent Sinama-Pongole. Přemožitel Barcelony zpřed týdne převzal útočnou iniciativu a byl to on, kdo mohl derby rozhodnout. Hlavní role těchto chvil patřila Sergiu Agüerovi. Ve své první šanci nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče, ačkoli byl po bezvadném průniku pokutovým územím sám před Ikerem Casillasem, jenž posléze Argentince úžasně vychytal.

V 80. minutě, chvíli před vystřídáním, vystřihl na velkém vápně nůžky Raúl, ale míči chyběla potřebná přesnost. Atlético zdárně bránilo remízu, přičemž bylo stále v ofenzívě dosti nebezpečné. Obrana Realu však největší útočná esa Atlética, myšleno Forlána, Agüera a Simaa, držela zkrátka a nepřipustila další zápletku. A vzhledem k tomu, že domácí nedokázali vystavit branku Atlética byť nepatrnému tlaku, další branka již nepřišla.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

ked nevyhrá atletico a barca pehrá tak ma fakt jebne :(

Reagovat
smazaný uživatel

3:1..guti, raul, huntelaar ale trošku sa obávam tohoto zápasu, je to silný súper...

Reagovat
smazaný uživatel

5:4

Reagovat
smazaný uživatel

I když bych to Atléticu přál, tak to vidím na jasnou 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsna jedna vubec věřil sem ahleticu že vyhraje škoda remizy

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře napsaný Lapi

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju moc, Strašpytle!

Reagovat
Potty

Jen ten Hiquaín...

Reagovat
Potty

A taky v té 22. minutě tam nebyl volný Raúl, nýbrž Marcelo .

Reagovat
smazaný uživatel

důkaz-máš?

Reagovat
Potty

"22' Contra del Madrid. Robben se va de Ujfalusi, encara a Camacho y con Marcelo solo en el área, dispara raso para que despeje Leo Franco."

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že Nikotýn říkal, že to byl Raúl, což jsem samozřejmě zaslechl a napsal...

Reagovat
Potty

Jojo, ale komentoval to Macháček .

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. - Opraveno a dík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pekná práca Lapi ...inač to som ja manolo z SF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele