10. kolo
07.11.2009 22:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Divoké madridské derby vítězně pro Real

Real Madrid ani v posledním ročníku madridského derby nedovolil svému soku Atléticu vyhrát. Bílý balet vedl už 3:0, nicméně obrat v zápase přineslo vyloučení Ramose, čehož domácí využili ke snížení na rozdíl jednoho gólu. Na více jim však síly nezbyly.

Ani tentokrát nedokázalo Atlético Madrid využít výhodu domácího prostředí a prolomit smůlu, která se s ním v posledním desetiletí proti odvěkému městskému rivalovi táhne. Zápas však nepostrádal napětí a Atlético naznačilo, že se může z hloubi tabulky pozvednout výše. Real naopak drží krok s vedoucí Barcelonou a ni v desíti nepřipustil ztrátu bodů.

Domácí nastoupili v sestavě s bývalým kapitánem české reprezentace Ujfalušim na pravém beku. Perea a Pablo byli na stoperu a čtveřici obránců před Asenjem doplnil Antonio López. Střed zálohy měli ve správě Cléber s Raúl García. Útočný kvartet nastoupil s dvěma bývalými hráči Realu Reyesem a Juradem, dále s Portugalcem Simaem a bombarďákem Forlánem. Sergio Aguero zůstal na lavičce.

Bílý balet měl v obraně před Casillasem Ramose, Pepeho, Garaye místo trest si odpykávajícího Albiola a Arbelou. V záloze hráli Xabi, Lass, Marcelo a Kaká, útočnou dvojici vytvořil Higuaín a Benzema. Kapitán Raúl zůstal opět na lavičce.

Zápas začal zostra a hned ve 4. minutě se měnilo skóre. Kaká využil chybu Clébera a ranou k tyči nedal Asenjovi šanci. Atlético odpovědělo nesmělým pokusem Forlána. Madrid zahrozil trestným kopem Garaye, ovšem odražený míč napálil Lass jen do spojnice. Real měl v této fázi více ze hry, což dokázal ve 20. minutě Pepe, jehož tečovanou střelu z třiceti metrů Asenjo vyrazil na roh. O dvě minuty později střílel z hranice vápna Sergio Ramos, ale gólman Atlética byl opět na místě.

Ve 24. minutě ale už hosté svůj náskok zvýšili. Benzema uvolnil v šestnáctce Marcela a jeho bomba skončila v šibenici před zraky brankáře a celé obrany. O chvíli později přestřelil těsně z trestného kopu Kaká. Za Atlético se pak ujal útočení Simao, přičemž jeho nejnebezpečnější akci - centr do vápna - zakončil Forlán pouze do tyče.

Další šancí hostí byla spolupráce Arbeloy a Marcela, ale střelu bodlem Benzemy zachránil Asenjo. Do konce poločasu se útoky střídaly na obou stranách, ovšem do vyložené příležitosti se ani jeden z madridských týmů nedostal. V poslední minutě se ocitl Simao před Casillasem, ale "San Iker" jeho střelu vyrazil.

Do druhé půle naskočil Aguero místo Jurada, ale další šanci měli opět hosté. Po chybě Perey a Pabla hlavičkoval zcela sám mimo Benzema. Utkání bylo poznamenané chabým výkonem sudího Goméze. Další obrannou chybu v 64.minutě už zaplatilo Atlético gólem. Perea si nechal sebrat míč od Higuaína, který pak lehko překonal Asenja.

O minutu později vzal zápas jiný směr, protože byl vyloučen Ramos po faulu na Aguera. Pak byl do obličeje předmětem vrženým z tribuny kouč hostí Pellegrini. Rušnou tříminutovku dokončil Simao, který z přímého kopu těsně minul Casillasovu branku. Domácí začali více kousat, což vyústilo ve více šancí.

A fandové červenobílých se dočkali i gólů. V 78. minutě po akci s Ujfalušim zakončil Forlán a o minutu později ho napodobil Aguero, který zužitkoval přihrávku Clébera, předběhl Pepeho a překonal Casillase. Trenér Quique Sánchez Flores ještě posílil útok a výsledkem byla obrovská šance Simaa, který po centru Ujfalušiho napálil míč bez přípravy nad. Poslední šanci vyrovnat měl "Kun" Aguero v nastavení, ale jeho přízemní střelu zneškodnil Casillas.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1, real proste s gigantama hrat neumi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a pozor na tych "gigantov".. lebo Barca s nimi tuto sezonu este nevyhrala

Reagovat
smazaný uživatel

no tak atletico ja na urovni takovyho arsenalu nebo man city, coz jsou podle me giganti a to ze ted prozivajii krizi se nemusi realu vyplatit, protoze kazda krize jednou konci a klidne se s tim tvym smichem zadav

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime kto sa bude smiat po zapase

Reagovat
smazaný uživatel

takze neumi ?

Reagovat
smazaný uživatel

no pozor na ty giganty protoze giganti se nepohybuji na sestupovych prickach

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

atleti podme do toho....musime vyhrat...inac ludia neviete niekde na internete na nejakej stranke nejde ten zapas lebo na sport1 davaju tu vydrbanu taliansku ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo....stane se klucí :D...hala madrid!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele