15. kolo
20.12.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 2:0

Espanyol po dlouhých týdnech čekání a marného boje nevyšel naprázdno. Javi Marquez zlomil smůlu a střeleckou mizérii svého týmu, Mauricio Pochettino může zase trošku volněji dýchat. To Hugo Sánchéz pro andaluský celek zřejmě dodýchal, jeho svěřenci tímto zápasem možná nadobro utáhli dusivou smyčku okolo jeho již tak dosti sevřeného hrdla.

Utkání bylo oproti očekávání velmi pohledné a plné zajímavých momentů. V úvodu tvrdila tempo spíše hostující jedenáctka, která si vytvořila i několik menších šancí, ale žádné nevyužila, a to většinou z nedostatku přesnosti či nedotažení některých akcí až do konce. V dresu katalánského týmu se předváděl zejména Javi Marquez, jeho první střela na branku proletěla těsně nad břevnem. Proti Callejónově ráně vytáhl bravurní zákrok brankář Diego Alvés.

Parádní první poločas nakonec domácím příznivcům osladil Javi Marquez, který výtečnou tečí Verdúovy přihrávky nedal hostujícímu brankáři šanci a rozpoutal peklo v ochozech. Domácí shodili tíživé břemeno, gól do šatny naopak Almeríi naprosto ochromil. Espanyol po obrátce tvrdil tempo, dominoval, ale branka ne a ne přijít.

Po několika promrhaných příležitostech se dostal ke slovu opět Javi Marquz, jehož rozhodně chytatelnou střelu Alvés pouze vyrazil na pravou kopačku Corominase, který neměl větší potíž umístit mičudu k pravé tyči. Na domácích hráčích byla znát obrovská radost a uspokojení, Espanyol se zase trošku oddálil od nepříjemných sestupových vod, v nichž právě Almería pluje.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele