29. kolo
28.03.2010 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Madridské derby po gólové přestřelce pro Real

Real Madrid zvítězil v městském derby 3-2 nad svým rivalem Atléticem a znovu vede La Ligu. Bílý balet měl taktovku ve svých rukou, ovšem "colchoneros" nedali svou kůži zadarmo. O triumf domácích se postarali liverpoolské posily Xabi a Arbeloa, skóre završil Higuaín.

Ani tentokrát to Atléticu nevyšlo a svému městskému sokovi podlehlo těsným poměrem. Výsledek nicméně neodpovídá dění na hřišti, protože hosté měli znatelně méně šancí než Bílý balet. Sice se brzy ujali zásluhou Reyese vedení, které jim vydrželo celý poločas, ale pak se Real vzpamatoval, za 13 minut vstřelil tři góly a rozhodl zápas.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, zatímco Quique Flores poslal na trávník místo Perey na stopera Ujfalušiho a na pravý bek Valeru, ten se však v první půli zranil a právě kolumbijský obránce ho nahradil a bývalý český reprezentant se posunul zpět na pravou stranu defenzívy.

Obě mužstva se zčerstva vrhla do hry a první náznak šance měl na sklonku první desetiminutovky Cristiano Ronaldo, který dvakrát za sebou střílel, ale De Gea zachránil. Potom však udeřilo a pořádně tvrdě Atlético: Míč po ose Antonio López - Tiago - Aguero doputoval na zcela volného Reyese, který se předvedl před bývalým publikem šikovnou střelou, na níž byl Casillas krátký.

Reakce domácích byla vlažná, snaha sice byla, ale nevyústila v žádnou jasnou šanci. Naopak do šance se dral Aguero, ovšem Casillas včas vyběhl a hrudníkem vyrazil míč do bezpečí. Real zvyšoval svůj tlak, ale výsledkem byla jen střela Cristiana Ronalda, který se pustil do křížku se čtyřmi protihráči a jeho pokus se otřel o tyč.

Dvě veliké šance domácích přišly ve 37. minutě, nejprve Marcelo akrobatickým zakončením prověřil De Geu a z následného rohu zakončoval do prázdné branky Higuaín, nicméně střelu mu zblokoval na poslední chvíli Tiago. O minutu později pálil do břevna Xabi Alonso. Atlético zareagovalo centrem Perey zprava, ale Forlán přihrávkou trestuhodně pohrdl a poslal jí mimo. A již v nastaveném čase první půle měl vyrovnání na hlavě Ronaldo, který si ideálně naběhl na pas Xabiho, ale zakončil mimo.

Do druhého poločasu se podíval na trávník i Jurado, další bývalý hráč Realu, který nahradil kulhajícího Reyese. Domácí se znovu pustili do útočení a zanedlouho se jim podařilo vyrovnat. Ve 49. minutě Albiol hlavičkoval po rohu a Xabi zblízka dorazil míč do sítě. Hosté měli šanci, poté co Aguero hlavičkoval nad po centru Perey. Na druhé straně nůžkami přihrával Higuaín, ale nikdo nezakončil.

To se podařilo až v 55. minutě zápasu, kdy domácí otočili zápas. Xabi krásnou dalekonosnou přihrávkou našel Arbelou, ten vběhl do vápna, pohrál si s Domínguezem a prostřelil De Geu. Real i nadále zkoušel štěstí a Van der Vaart nečechral do vápna míč z přímého kopu, který hlavičkoval do břevna Higuaín. Bílý balet skóroval potřetí v 62. minutě po chybě obrany "colchoneros". Důraz prokázal Granero, zazmatkovali Assuncao a Tiago, míče se nakonec zmocnil Higuaín a překonal De Geu potřetí.

Další přiležitost měl Ronaldo, ale jeho střelu De Gea lapil. Pak nečekaně snížilo Atlético. Po rohu Simaa zahrál rukou Xabi a nařízenou penaltu proměnil v 67. minutě Forlán. Domácí mírně polevili, do zdi pálil z přímého kopu Ronaldo. V 79. minutě se odkop Gaga změnil v gólovou přihrávku na Higuaína, ale jeho střela jen olízla tyč. Na druhé straně hlavičkoval nad Ujfaluši. V 88. minutě posadil Ronaldo na trávník Pereu a jeho centr nezakončil vystřídavší Raúl.

Poslední šanci zápasu měl Forlán, který pálil do boční sítě v nastaveném čase. Real se vítězstvím znovu posunul do čela, připsal si 15. ligové vítězství v řadě na domácí půdě, zatímco Atlético navázalo na své kolísavé výkony a zůstává ve středu tabulky vzdáleno od evropských pohárů.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo 4:1 Goly Higuain,Ronaldo 2x popřípadě Ronaldo,Hiquain2x,Kaká Halla Madrid!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2 nebo 1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si, aby madračky zabraly, ale nevěřím tomu, že jsou schopni na Bernabéu něco uhrát. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele