32. kolo
15.04.2010 22:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:0

V posledním utkání v rámci 32. kola Primera Division se domácí Valencie představila na Mestalle proti Athleticu Bilbao. Po většinu utkání byli domácí lepším týmem a nakonec také zaslouženě zvítězili 2:0 zásluhou zejména Davida Silvy, který vstřelil oba góly. V tabulce si tak Los Che pojistili třetí příčku před Mallorcou. Bilbao zůstává šesté.

Zejména začátek utkání a první poločas se nesl ve znamení domácího týmu. Netopýři si vypracovali několik velmi slibných příležitostí, ale skvěle chytající gólman Bilbaa Gorka Iraizoz plno z nich pochytal. Ve 12. minutě se do první vyložené šance dostal kapitán Vicente, ale jeho střelu vyrazil Iraizoz reflexivním zákrokem na roh.

Valencie se dočkala ve 35. minutě. Po rohu Vicente se k odraženému balónu dostal Alexis a vrátil ho do malého vápna, kde stál na správném místě David Silva a nebyl pro něj problém dopravit balón do prázdné brány - 1:0. Bilbao mohlo vyrovnat v nastaveném čase prvního poločasu. Sám na gólmana Césara se řítil Fernando Llorente, ale gólman Netopýrů výborně zasáhl, jak už to u něj bývá v této sezóně zvykem.

Do druhého poločasu se hosté otřepali a vypracovali si mnohem více šancí než v prvním poločase. Bohužel pro ně však všechny skončili buď před pokutovým územím Valencie, nebo u Césara. V polovině druhé půle tak byli potrestáni podruhé a znovu zásluhou Davida Silvy. Joaquín mu přihrál skvělým lobem přes obranu, Silva se uvolnil přes jednoho soupeře a nekompromisně poslal balón k tyči branky hostujícího celku 2:0.

Závěr utkání už byl klidnější a Valencie si hlídala dvoubrankový náskok. Domácí tak zvládli velmi důležité utkání na cestě za vysněným třetím místem a připsali si tři body. Konkrétně mají nyní náskok sedmi bodů na čtvrtou Mallorcu. Bilbao stále hraje o poháry a i přes porážku si drží šestou pozici.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip: 3:2 Villa,Villa,Joaquin - Llorente,Llorente

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Villa oba

Reagovat
smazaný uživatel

popreve jsme mel tu moznost videt zive Primera division. Valencia-Bilbao. Velmi dobre technicky vybaveni hraci a tempo hry tez super..... akorat jsem byl lehce zklamany z fandeni divaku. Z fotbalu co jsem navstivil, stale u me vede Seria A , Premier league... Zaverem,bych rekl,ze v poravnani cen vstupenek a samotneho fotbalu je Spanelska liga nej. Za malo penez hodne muziky!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele