3. kolo
18.09.2010 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 1:0

Domácím fotbalistům stačilo k zajištění tříbodového zisku proti Almerii opravdu málo. Pouze jediný gól, který dal dvě minuty po přestávce Callejón, se pro vítězství ukázal jako dostačující. Hosté se totiž po celých devadesát minut prezentovali ryze defenzivním fotbalem a pouze jednou vystřelili na branku.

Hrál se fotbal nevalné úrovně. Fotbalisté Espanyolu tak mohli být po závěrečném hvizdu rádi pouze za výhru. Jinak ale výkonem rozhodně nepotěšili. Alespoň tak dali zapomenout na předchozí selhání na hřišti Villarrealu, jemuž podlehli vysoko 0:4. Po třech utkáních tak mají solidních šest bodů a jejich vyhlídky jsou mnohem optimističtější. Almeria se naopak s pouhým dvěma body propadá ke dnu tabulky.

První brankovou příležitost měl na svých kopačkách obránce domácích Victor Ruiz, který však svůj pokus z nějakých pětadvaceti metrů poslal těsně nad břevno branky střežené Diego Alvesem. Z podobné pozice ohrozil brazilského brankáře ve službách Almerie také osm minut před přestávkou Alonso, tentokrát však Alves vytáhl parádní zákrok a šanci zneškodnil. Tlak Espanyolu sílil, Callejónův pokus jen těsně minul branku. V samotném závěru ještě ohrozil branku domácích hlavičkující Vargas, ovšem také on mířil nad.

Jediného gólového momentu se tak domácí příznivci dočkali ve 47. minutě. Callejón dostal ve vápně hodně prostoru ke střele a přízemní ranou vyhnal pavouky z pravého rohu Alvesovy branky. Tím však starosti Espanyolu rozhodně nekončily. Následně se zranil Alonso a na hřiště musel téměř nerozcvičený Verdu. Na aktivitě celku z Barcelony to ale příliš neubralo. Pěknou střelou se prezentoval Garcia, nicméně místo určení o pár centimetrů minul. Alves se poté vyznamenal proti dalekonosné střele Callejóna, a když se neujala ani hlavička střídajícího Datola, musel se Espanyol spokojit pouze s jednobrankovým vítězstvím.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele