28. kolo
18.03.2012 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 0:3

V nedělním zápase 28. kola si dokázala hostující Valencie poradit s Athleticem, který přehrála 3:0. Pod všechny góly se podepsal nejproduktivnější střelec Valencie Roberto Soldado, kterému k hattricku dopomohl i domácí Iraola, který byl po druhé žluté kartě v 67. minutě vyloučen.

Valencie vstupovala do zápasu ze třetí pozice, ale povážlivě se na ni dotáhlo čtvrté Levante, které porazilo 1:0 Villarreal. Na třetí místo si stále brousil zuby i Athletic, který na svého nadcházejícího soupeře ztrácel před zápasem 7 bodů. Klub s netopýrem ve znaku si ale s těžkým utkáním poradil a zvítězil rozdílem třídy, díky čemuž si upevnil svoji pozici za velkokluby Realem Madrid a Barcelonou.

Oba týmy ve čtvrtek absolvovaly odvetu v Evropské lize a oba z ní vyšly vítězně, což je skvělá vizitka pro španělský fotbal. Nicméně Athletic po zápase s Manchesterem United neměl k dispozici útočníka Fernanda Llorenteho, což se v nedělním zápase projevilo. Naopak Roberto Soldado proti PSV Eindhoven nenastoupil a své góly si nechal až na španělskou ligu.

Ten první se mu podařilo vstřelit čtyři minuty před koncem prvního poločasu, když využil obrovské chyby obránce Mikela San Josého, udělal kličku brankáři Gorku Iraizozovi a poslal míč do odkryté brány.

V druhém poločase Athletic zlepšil svůj herní projev, ale i přesto se nedokázal dostat do žádné vyloženě nebezpečné šance. Hráči se snažili z křídla centrovat před bránu, ale vzdušný prostor před svoji bránou skvěle kontroloval brankář Vicente Guaita.

A když už to vypadalo, že každou chvílí musí dojít k vyrovnání, Valencie nečekaně navýšila své vedení. Sofiane Feghouli našel centrem Jordiho Albu, ten míč prodloužil na Soldada a neomylný střelec propálil Iraizoze k jeho bližší tyči.

Ibai Gomez byl velice blízko snížení, ale jeho chytře kopnutý přímý kop dokázal Guaita vychytat. A veškeré snahy o snížení a vyrovnání byly pohřbeny v 67. minutě, když Andoni Iraola uviděl druhou žlutou kartu v zápase po sestřelení Jordiho Alby těsně před pokutovým územím.

Hned na to mohl Soldado vstřelit svůj třetí gól, ale v tváří v tvář Iraizozovi nedokázal uspět. Jenže pět minut před koncem se dočkal. Centr Daniho Pareja v pokutovém území zasáhl do ruky San Josého a byla zapískána penalta, ke které se postavil právě španělský reprezentant. Mířil těsně pod břevno a zaznamenal tak svůj čtvrtý hattrick v sezóně, počítáme-li zápasy jak v lize, tak za Španělsko. V nastaveném čase se mohl ještě prosadit Pablo Piatti, ale Iraizoz jeho pokus dokázal zneškodnit.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

bilbao ve forme, valencia venku slaba => 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

valencia vonku slaba ??? No vobec neni slaba ale aj tak suhlasim s tym že to skonči 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mas spravny tipy :D 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý duel pro dnešního večera! zajímavý na tom je že každý z nich je schopen vyhrát. a remízka v tomto případě nic neřeší. Oba budou chtít 3 body a na nějakou remízu se úplně vykašlou. První poločas 1:1, zápas 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no že by Athletic doma prohrál s Valencií 0:3 se mi stále nechce věřit....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele