27. kolo
10.03.2013 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Muniain rozhodl o výhře Bilbaa, Valencia padla

Dlouho se zdálo, že si Netopýři odvezou z Bilbaa alespoň bod. Nakonec je vše jinak, deset minut před koncem utkání se do střelecké listiny zápasu zapsal Iker Muniain a jeho gól rozhodl o výhře domácích.

Polední menu ve Španělsku nabídlo velmi atraktivní zápas, na San Mamés přijela Valencia. Šestý celek tabulky byl pasován do role jasného favorita, Bilbao bylo před zápasem ohroženo sestupovými příčkami. Po devadesáti minutách je ale vše jinak, domácí hráči deset minut před koncem rozhodli a cenné tři body jim zajistily dočasnou čtrnáctou příčku.

První vážnou akci jsme viděli po čtvrthodině utkání. Nebezpečně vypadající hlavičku Adurize brankář Vicente Guaita pohledem zkontroloval a zasahovat nakonec nemusel. Podobnou akci vytáhli z rukávu také hosté, Cissokho nacentroval míč před bránu domácích a brankář Gorka Iraizoz musel hbitě reagovat.

O dalších patnáct minut později se pro střelu rozhodl mladík Pablo Piatti, brankář Iraizoz si s jeho pokusem poradil. Ve vápně Valencie poté upadl Aduriz, po čemž se strhla mohutná vlna nevole ze strany baskického týmu. Sudí José Antonio Teixeira Vitienes ale i přes protesty nechal ve hře pokračovat. Po ruce Mathieuho dostalo Bilbao příležitost zahrávat standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti, které se ujal Gómez. Ten dobře umístěnou ranou dokonce rozezvučel břevno!

V druhé půli se začalo pěkně od podlahy. Sofiane Feghouli napřáhl ke střele a z větší vzdálenosti nechal vyniknout kvality brankáře Iraizoze. A o minutu později opět španělský brankář - Nelson Valdez uvolnil Piattiho, který přízemní střelou málem otevřel skóre utkání. Ještě jednou branková konstrukce. Feghouli našel centrem hlavičku Piattiho a argentinský ofenzivní hráč hlavou poslal míč do břevna!

Pablo Piatti dnes odehrál velmi dobré utkání. Další z jeho pokusů nakonec jen těsně minul soupeřovu bránu. Svého spoluhráče napodobil také Daniel Parejo, jehož rána tak tak skončila v rukavicích brankáře Iraizoze. Neproměněné šance ale záhy Valencii mrzely - Andoni Iraola proběhl s míčem u kopaček až k soupeřovu pokutovému území, přihrávkou oslovil střídajícího Muniaina a mladík zavěsil - 1:0!

To ale vůbec nemusel být konec změnám skóre - po Jonasově nahrávce před bránu Soldado téměř ze dvou metrů netrefil bránu a vysoko přestřelil! Poslední akci zápasu měl na svědomí opět mnohokrát skloňovaný Pablo Piatti, remízový výsledek ale nevstřelil.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej kurs na Valencii.. Bilbao nemá šanci..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele