37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Sevilla FC 2:1

Osasuna je zachráněna, po heroickém výkonu, když domácí otočili vývoj zápasu se Sevillou a zvítězili 2:1, má na osmnáctou Celtu už pětibodový náskok a to v době, kdy do konce soutěže zbývá odehrát jediné kolo, bohatě stačí. Všechny góly padly až po pauze, Sevilla vedla díky Negredovi, ale Puňal brzy srovnal a rozhodnutí padlo z kopačky Cejuda.

Na domácím týmu bylo už od samotného začátku zápasu jasně vidět, že s jistotou záchrany v žádném případě nechtějí čekat až do poslední možné chvíle, Osasuna byla od úvodního hvizdu velmi aktivní a Sevillu vůbec nepouštěla do hry. De las Cuevas v první šanci minul, Silva v té druhé stejně tak. V osmadvacáté minutě už míč skončil v hostující brance, skóre se však neměnilo. De las Cuevas nejprve trefil ve skluzu tyč, akce ale pokračovala a balón za brankovou čáru dopravil Sola, jenže těžil z ofsajdového postavení.

Pak se do šestnáctky elegantně probíjel Armenteros, jenže ve finální fázi zaváhal a ani nevystřelil, ani nepřihrál. Stejný hráč pak přesným centrem našel hlavu nabíhajícího Rubéna, ten ale v gólové pozici přestřelil. První poločas nakonec zakončila ojedinělá příležitost Sevilly, když po rohu pálil Botía, jenže Fernández vytáhl famózní zákrok.

Svou další možnost ke skórování už ale hosté dokonale využili, Negredo dostal ideální přihrávku za domácí obranu, kličkou si položil Fernándeze a do prázdné brány bez problému zasunul. Osasuna však inkasovaná branka nepoložila, naopak, domácí ještě přidali a vytvořili si chvílemi až drtivý tlak. Ten po třinácti minutách také vyústil ve vyrovnání. Nebyl to sice tak úplně výsledek náporu, ale zato se bylo na co dívat, Puňalova dalekonosná bomba skončila v šibenici Betovy svatyně!

Osasuna sahala po vítězství a s ním spojené jistotě záchrany, ale Llorenteho chytrou střelu neuvěřitelným způsobem Beto vyškrábl. Sedmdesátá devátá minuta už však přinesla erupci nadšení domácích příznivců, a opět to byla fotbalová paráda. Exekuxi standardní situace si vzal na starost Álvaro Cejudo, zakroutil míč přesně k tyči a rozhodl. V závěru sice ještě mohl srovnat Negredo, jenže Fernández ho vychytal a domácí se mohli začít radovat naplno.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele