26. kolo
02.03.2014 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Madrid vládce nepoznal, derby skončilo remízou

Atlético Madrid otočilo vývoj utkání s Realem Madrid a díky brankám Kokeho a Gabiho se dostalo do vedení. Real Madrid ale v nejpotřebnější chvíli využil služeb Cristiana Ronalda, který rozhodl o dělbě bodů.

Madridské derby se stalo velice sledovaným utkáním, protože mohlo rozhodovat také o pozici prvního týmu La Ligy. Atlético Madrid totiž v poslední době prohání zavedenou dvojici v podání Barcelony a právě jeho městského rivala. Právě Bílý balet vystřídal doposud první Barcu na pozici lídra a o jeho ofenzivních schopnostech svědčila také demolice německého Schalke v Lize mistrů. Ani Atlético se ale nechtělo vzdát a toužilo po odvetě za nepovedené střety v Copa del Rey.

Avšak po prvních třech minutách se zdálo, že se bude historie opakovat. Hosté totiž rozehráli rohový kop nakrátko a centr di Maríi propadl až k útočníkovi Benzemovi. Francouzský reprezentant měl usnadněnou pozici, protože domácí trávili čas reklamováním ofsajdu. Sudí Delgado ale žádný přestupek proti pravidlům neviděl a branku uznal.

Ani další výrok sudího fanoušky domácích Colchoneros příliš nepotěšil. Tribuny se sice dožadovaly odpískání penalty po pádu Diega Costy v pokutovém území, ale také nyní zůstala píšťalka hlavního arbitra němá. Velice agresivní tempo hry s množstvím zákroků na hraně demonstroval Raúl García, který sestřelil portugalského obránce Pepého. Aktivita domácího celku ale postupně narůstala také v držení míče.

To se projevilo krátce před půlhodinou odehraného času, když se k centru dostal Arda Turan a Koke byl ve vápně úplně volný. Laxní přístup hostujících obránců znamenal srovnání na 1:1 a počátek velkého dramatu.

Krátce před poločasovou přestávkou zahrozil Diego Costa, který pronikl do šestnáctky a z úhlu vypálil. Brankář Diego López sice vyběhl a ránu zlikvidoval, ale Bílý balet si poučení nevzal. Toho využil kapitán Gabi, který zaznamenal jednu z nejdůležitějších branek své dosavadní kariéry. Krásnou ranou totiž dokončil přímý volný kop a prostřelil brankáře Lópeze!

Jednoduché kombinace zdobily domácí Colchoners a stály také na začátku druhé půle. Rychlý protiútok téměř zakončoval Diego Costa, ale brankář Diego López proti němu skvěle vyběhl a zlikvidoval nadějnou šanci. Největší hvězda Atlética Madrid se až překvapivě snadno dostala k hlavičce po dalším centru, Sergio Ramos svého protihráče nepohlídal úplně učebnicově.

Real se v kombinacích naopak trápil a lépe se nevedlo ani samostatně pronikajícímu Modrićovi. Chorvatský záložník sice prošel přes dva protihráče, ale následně nahrával nepřesně. Po troše kontroverzí (pád Diega Costy ve vápně, nesportovní odstrčení Ronalda vůči Filipemu) se k centru do vápna dostal Luka Modrić, který perfektně našel nabíhajícího Benzemu a Francouz z voleje mířil těsně vedle tyče!

Na opačné straně mohl uklidnit domácí fanoušky Diego Costa, ale ani jeho další pád sudí Delgado neocenil penaltou. Naopak, pronikajícímu hráči udělil žlutou kartu a emoce na hřišti i mimo něj opět vzplály. Sudí se stal terčem verbálního útoku hráčů Atlética i členů realizačního týmu domácí lavičky. Mocně povzbuzující příznivci Simeoneho týmu se málem dočkali o pár minut později, kdy si hráči Atlética pohráli se soupeřem a několika kombinacemi se dostali k centru. Na zadní tyč si naběhl Arda Turan, ale hlavičkoval do výtečného Lópeze.

S jeho pomocí se Real ubránil atakům soupeře a naopak mohl další založit. Marcelo ale nacházel pouze obránce Atlética. Až do třiaosmdesáté minuty, kdy se znovu prosadil portugalský útočník Ronaldo. První narážek Carvajalovi sice nevyšla, ale díky chybě obránce se dostal znovu k míči, odcentroval na střed a pohotový Ronaldo prostřelil vše před sebou - 2:2.

Přesto se Real málem loučil s utkáním jako poražený tým! Práce bojovníka Gabiho přinesla své výsledky, protože sprintující Diego Costa vystavil Carvajala tlaku, ten špatně nahrál a dobíhající spoluhráč vracel Costovi. Ten sice vypálil a míč směřoval na opuštěnou bránu, ale včas se vrátil obránce Pepe a míč tečoval!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Honza Matoušek

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řekl

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 3daCR7 1da di maria

Reagovat
smazaný uživatel

může být

Reagovat
vanGomm

Real má nyní daleko lepší fazonu a vyhrát by měl,ale je to derby zápas.Takže tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady opět není o čem, atletico bude rádo za trojku, ale já to vidím na búra, samozřejmě s čístým štítem. 0:5 = 3x Ronaldo, 2x Benzema. Real už nikdo nemůže letos zastavit, treble je na dosah.... s Ronaldem, nejlepším hráčem v dějinách míčových her, nemůžeme prohrát. Doufám, že se konečně Bůh z Madeiry trefí i z přímáčku HALA MADRID !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bilance Atletica doma vypadá na první pohled velice slušně - 13 zápasů/11výher/2 remízy, skóre 41:7

Reagovat
smazaný uživatel

To je možná, ale poslední zápas právě doma dostalo od Realu 2jku. Ale kdo ví jak to dopadne teď.. aby to nebylo překvpáko i když forma Realu je teď super. Ale i tak si myslím 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Treble je na dosah? Ve čtvrtfinále LM a 13 kol před koncem ligy?

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Cr7,Benzema,Ramos

Reagovat
boryland

2:1.....Diego 2.......

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

za 1:2 budu rád.

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
hradec

Atlético Madrid 1:1 Real Madrid

Reagovat
Pharrell

uvidíme

Reagovat
Pharrell

2:2 ale hezký tip

Reagovat
pavel.fotbal

Přání by bylo 2:1. Realita je asi tak obráceně, tedy 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Fojcek

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele