29. kolo
23.03.2014 12:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla vyloupila El Sadar a nadále stíhá čelo tabulky

Sevilla pokračuje ve skvělé formě a po dramatickém postupu v Evropské lize nad Realem Betis uspěla i v ligovém utkání na půdě Osasuny. O výhru 2:1 se Andalusané postarali již v první půli díky brankám Samperia s Baccou, za domácí až v nastaveném čase druhé půle korigoval Javier Acuňa.

Hosté se díky vítězství posunuli znovu blíže k zajištění pohárového umístění, které s momentálními čtyřiceti sedmi získanými body vypadá takřka na dosah. Domácí se ziskem devětadvaceti bodů nadále zůstávají blízko sestupovým vodám a čeká je ještě tvrdá dřina, pokud se jim mají vyhnout.

Kouč Sevilly Unai Emery kritizoval časový harmonogram devětadvacátého kola, který jeho celek poslal znovu na trávník hned šedesát hodin poté, co se hráči ze všech sil po penaltách úspěšně kvalifikovali do čtvrtfinále Evropské ligy přes městského rivala Betis. Přesto na hostech nebyla vidět takřka žádná únava, po vítězství se asi přece jen Andalusanům regenerovalo lépe. Osasunu každopádně předčili jak kvalitou, tak i nasazením.

První změnu skóre obstaral Jairo v sedmadvacáté minutě, když obdržel přihrávku z pravého křídla, pronikl s míčem do šestnáctky a přízemní ranou na přední tyč poslal hosty do vedení. Krátce poté málem Fabricio Fazio skóroval podruhé, hlavou však v dobré šanci těsně přestřelil. V závěru první půle pak zápas proklouzl Osasuně mezi prsty definitivně. Nejprve Damia Abella zahodil ohromnou možnost vyrovnat, když na zadní tyči poslal z voleje míč pouze do boční sítě, a brzy nato Sevilla udeřila podruhé.

Po pravé straně prchnul obraně Osasuny Vitolo, jenž postrčil míč Jairovi před zívající poloprázdnou branku. Křídelník Sevilly však nepochopitelně napálil břevno, až se z toho sám chytil nevěřícně za hlavu a zpytoval svědomí. Dlouho jej ovšem smutek držet nemusel, neboť rozhodčí jen o pár sekund později odpískal ve prospěch hostů pokutový kop. Šlo o nepřehlednou situaci, kdy se na zem sesul Damia po souboji s Vitolem a při pádu nešťastně tečoval míč rukama. Marně se Osasuně domáhala odpískání útočného faulu, který by tento prohřešek anuloval, a tak Bacca s přehledem nabídnutou penaltu proměnil.

Drobnou potíž v poločase pro obranu Sevilly představoval odchod brankáře Beta, jehož nahradil Javi Varas. Nový muž na hřišti se musel brzy činit paradoxně při zásahu vlastního hráč, neboť to byl Bacca, kdo si málem hlavou po standardní situaci vstřelil vlastní gól. Kolumbijský útočník měl následně několik šancí již na správné polovině hřiště, ovšem všechny tři nadějné situace v rozmezí pouhých čtyř minut zahodil. Jednou pálil nepřesně, podruhé trefil tyč a do třetice si s jeho pokusem poradil brankář Fernández.

Osasuna byla dlouho neschopná vytvořit si jakoukoli brankovou příležitost, a tak se sice nakonec dočkala, jenže s žádným přidaným časem na opravdové zdramatizování zápasu. Po povedené individuální akci Acuňi ze čtvrté minuty nastavení totiž rozhodčí již dlouho hru pokračovat nenechal, a tak Sevilla slaví důležitou výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ze vyjde i atletico kde sme se také shodli

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele