35. kolo
27.04.2014 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 1:2

Almería zvládla náročné utkání s Espanyolem a veze si z Barcelony tři body za výhru 2:1. Po sérii čtyř porážek v řadě jde o nečekanou a nanejvýš vítanou změnu, která ligového nováčka rázem posouvá naplno do boje o záchranu.

Ještě po prvním poločase se přitom zdálo, že na žádné překvapení nedojde. Espanyol díky brance Stuaniho do šatny vedl 1:0 a kráčel za vítězstvím, ovšem brzké vyloučení téhož hráče krátce po změně stran zafungovalo jako katalyzátor velkého obratu. V 69. minutě vyrovnal Fran Vélez a hned tři minuty nato parádní ranou z přímého kopu zařídil hostům výhru střídající Suso. Almería je tak na osmnáctém místě s dvoubodovou ztrátou na první nesestupové místo.

Samotný úvod utkání nepřinesl příliš zajímavých momentů. Córdobovo i Garcíovo zakončení vždy těsně minulo branku hostů, kteří na opačné straně hřiště zahrozili pouze dalekonosnou ranou Azeeze, která stejně vyletěla příliš vysoko na to, aby brankáře Casillu ohrozila. Až tři minuty před odchodem do šaten se povedlo prolomit bezbrankový stav. Šťastným střelcem se stal domácí Stuani, jenž hlavou usměrnil Garcíův centr zleva přímo do dolního rohu branky.

Ještě do poločasu mohla Almería vyrovnat prostřednictvím Trujilla po standardní situaci rozehrané Coronou, avšak hlavička obránce hostů skončila těsně vedle. Nakonec to však ligového nováčka dlouho mrzet nemuselo. Tři minuty po změně stran totiž Stuani prošel změnou z hrdiny na nešťastníka zápasu, když uviděl za faul na Véleze druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin.

Espanyol o deseti lidech nedokázal vzdorovat oživlým hostům a inkasoval dvakrát v krátkém sledu. Nejprve Coronův roh z levé strany poslal do sítě krásnou hlavičkou Vélez, a poté Suso skóroval z brilantně kopnutého přímého kopu, kterým trefil pravý horní růžek Casillovy branky. Barcelonští již z nastalé situace nedokázali nijak zareagovat a naopak ještě šli do devíti, když Javi López uviděl červenou kartu za faul na unikajícího Zongu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele