27. kolo
09.03.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Strhující zápas mezi Valencií a Athleticem nenašel vítěze a skončil smírně 1:1

Napínavou podívanou nabídlo utkání na Mestalle, kde si domácí Valencie rozdělila body s Athleticem po remíze 1:1. Tím spíš, že branka Paca Alcácera padla z těsného ofsajdu a Adurizem proměněný pokutový kop byl nařízen velmi přísně po kolizi Feghouliho s Herrerou.

Konečná remíza nakonec nevyhovuje ani jednomu ze zúčastněných, těšit se z toho mohou hlavně nejbližší konkurenti v ligové tabulce. Valencie zůstává pět bodů za sedmou Sevillou, Athletic navýšil svůj náskok na Villarreal, který prohrál s Granadou, pouze o jediný bod. Přesto sedm bodů náskoku od nejbližšího pronásledovatele v boji o čtvrté místo již vypadá pro baskický klub nadmíru slibně.

Již samotný úvod utkání naznačil, jakou podívanou nám oba celky nabídnou. Hned v první minutě Aduriz zblízka po centru Herrery jen těsně minul, krátce nato pak Herrera z hranice šestnáctky napálil povedenou dělovkou brankovou konstrukci. Valencie se v ofenzivních choutkách nechtěla nechat zahanbit a málem se ujala zásluhou Jonáse vedení, jenže Bernatův centr dokázal na poslední chvíli odvrátit hostující Laporte.

Přesto to byli domácí, kdo se ujal vedení. V třiadvacáté minutě Joao Perreira vysunul Feghouliho po pravé straně a přízemní centr mladého Alžířana s přehledem uklidil do sítě Paco Alcácer. Nadšení Valencie bylo v ostrém kontrastu se vztekem hráčů Athleticu, kteří si marně stěžovali na Alcácerovo i Feghouliho postavení mimo hru, byť opakované záběry jim dávaly za pravdu.

Do konce první půle ještě předvedl důležitý zákrok brankář Gorka Iraizoz při stříleném nákopu Pareja a poté měl brankář hostí i trochu štěstí, neboť nebezpečná rána Cartabii skončila těsně vedle jeho tyče. V poločase tak měla jak výsledkově, tak herně navrch Valencie, to se však hned osm minut po změně stran zlomilo. Souboj Feghouliho s Herrerou při rohovém kopu na zadní tyči totiž rozhodčí vyhodnotil jako faul domácího hráče, který Herreru nechtěně udeřil do obličeje, a následoval tak pokutový kop. S ním si Aritz Aduriz suverénně poradil a svým čtvrtým gólem z posledních dvou zápasů vyrovnal na 1:1.

Po hodině hry mohl zápasu dodat novou laťku senzačním střeleckým pokusem Seydou Keita, ovšem po přihrávce Mathieuho přes obránce jen těsně minul Iraizozovu branku. Na opačné straně se pro změnu v nadějné situaci ocitl tváří v tvář Diegu Alvesovi Iker Muniain, avšak ani on si v koncovce nepočínal dokonale. V hektickém závěru se oba týmy hnaly za vítězným gólem, na výsledku se však již nic nezměnilo. Stejně jako v Bilbau v první polovině sezony tak i druhé střetnutí Valencie s Athleticem končí remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele