30. kolo
09.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 1:1

Valencii chybělo jen velmi málo k tomu, aby dotáhla náročné utkání v Bilbau do vítězného konce, jenže nakonec stejně odjíždí pouze s bodem za remízu 1:1. Domácí Athletic totiž v poslední devadesáté minutě srovnal zásluhou Aritze Adurize, jenž sám dříve působil právě ve Valencii.

To už hosté dohrávali pouze o desíti, neboť osm minut před koncem uviděl přísnou červenou kartu stoper Nicolás Otamendi, a jeho spoluhráči nakonec vedení proti přesile neudrželi. Ve vesměs vyrovnaném klání vedli valencijští od jednašedesáté minuty, kdy se prosadil střídající Rodrigo De Paul. Přesto i samotná remíza nakonec Los Che stačí k tomu, aby se znovu osamostatnila na čtvrtém místě, které drží s náskokem jediného bodu před dotírající Sevillou.

Netopýři se museli obejít bez svého kapitána Daniho Pareja, stejně jako s obráncem Josém Gayá a středopolařem Enzem Pérezem, což zápas na San Mamés ještě více hostům znepříjemnilo. Předchozí vzájemný zápas obou klubů ve Valencii na Mestalle dopadl bezbrankovou remízou a v podobném duchu se nesla i první půle odvetného zápasu.

Ani jedna ze stran nebyla schopná vytvořit si patřičné gólové šance, aby mohla protrhnout remízový stav, a tak stojí za zmínku sotva žlutá karta pro Mikela Balenziagu. Stejným způsobem se následně zapsali do notýsku hlavního rozhodčího také Aduriz a na druhé straně André Gomes. Zápas předčasně dohrál Pablo Piatti, jehož vyřadilo svalové zranění a do hry místo něj naskočil Rodrigo De Paul.

Po změně stran se hosté přece jen více osmělili a po zásluze se také dočkali odměny v podobě prvního gólu zápasu. Po vyvedené týmové akci se k zakončení dostal právě střídající Rodrigo, jenž s poklidem zakončil do odkryté sítě, a Athletic měl rázem co dohánět. Již zmíněné Otamendiho sporné vyloučení za příliš vysokou nohu následně poslalo valencijskou obranu do kolen, čehož domácí v závěrečném tlaku využili a zásluhou nejlepšího klubového střelce Aritze Adurize vyrovnali na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Curaaaaci ve zlutem zauradovali...smesna cervena + gol z metroveho ofsajdu...fakt vysmech!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Já to neviděl.Valencie má smůlu.Kolik zápasů takle v posledních minutách ztratila.Ale věřím,že letos Liga mistrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele