22. kolo
07.02.2015 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético zdemolovalo Real Madrid čtyřmi góly

Měl to být vyrovnaný souboj svou excelentních soupeřů, kteří se nemají čím překvapit. Nakonec se z toho stal debakl slavného celku, který inkasoval čtyřikrát a ani jednu branku sám nedal. Atlético Madrid utancovalo Bílý balet a zasadilo mu čtyři rány. Postarali se o ně Tiago, Saúl Niguez, Antoine Griezmann a Mario Mandžukić.

Madrid má jen jednoho vládce. Po dnešním programu je jasné, že jím jsou Colchoneros. Ti s přehledem rozstříleli slavného soka a Barcelona jim může děkovat. Náskok Realu Madrid na čele La Ligy je zatím čtyřbodový, ale Barcelona má zápas k dobru. Oslňující ofenzíva Real Madrid dnes vyšla na prázdno a Iker Casillas za improvizovanou obranou zažil jeden z nejhorších zápasů své kariéry. Míč ze sítě totiž tahal čtyřikrát.

Už ve čtvrté minutě se Real Madrid dostal pod tlak. Ve vápně upadl po souboji Coentrãem domácí Arda Turan, ale hlavní arbitr David Fernández Borbalán penaltu nepískal. Po osmi minutách se na zem posadil Koke a nebyl schopen kvůli svalovému problému pokračovat ve hře. Na trávníku jej proto nahradil mladík Saúl Niguéz. A ten se hodně výrazně zapsal do statistik zápasu. Prvním střelcem utkání se ale sta jeho spoluhráč Tiago Mendes. Největší podíl na brance měl brankář Realu Iker Casillas, který neměl ani tak zakrytý výhled, ale po spolupráci Maria Mandžukiće a střele Tiaga doprostřed brány přesto inkasoval.

Real Madrid se snažil vyrovnat, ale dnes mu nebylo přáno. Naopak, jeho defenzíva nestačila pokrýt pronikajícího obránce Siqueiru, který s míčem u nohy došel až do pokutového území a poslal jemný oblouček do míst, kde tušil spoluhráče. Nyní přišla chvíle pro střídajícího Niguéze, který vystřihl krásné nůžky a s pomocí tyče zvýšil vedení Atlética krásným kopem přes hlavu - 2:0.

Všechny oči fanoušků Realu směřovaly na Cristiana Ronalda, ale ten měl potíže se zpracováním i s obranou Colchoneros. Ta naopak fungovala spolehlivě a nedávala portugalské ikoně žádný prostor. To se naopak nedá říci o obraně Bílého baletu, která působila hodně nejistě. Po jejím dalším zaváhání měl Real štěstí, že se rána Antoineho Griezmanna nepotkala s razancí a Iker Casillas ji v pohodě lapil. Benzemův pas na Ronalda byl zablokovaný, další pokus o útok v podání hostů skončil ofsajdem Mandžukiće. Kroos následně narazil ve vápně míč Baleovi, jenže ten o něj přišel.

Ke konci první půle se k centru ze strany dostal pohotový Arda Turan, ale jeho centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Do druhé půle už nenastoupil nevýrazný Sami Khedira, kterého na hrací ploše nahradil Jesé Rodriguez. Trenér Carlo Ancelotti možná doufal, že mu tento tah vynese snížení, stejně jako se to stalo v duelu se Sevillou. Tam ale Real vedl a gól Jesého znamenal jen navýšení. Real ale moc neumí obracet zápasy, ve kterých prohrává o dvě branky. A dnes se mu nedařilo ani na jednom konci hřiště.

Krátce po změně stran Benzema zkoušel narazit balon Iscovi, jenže ten nebyl dost rychlý. Emoce se s přibývajícím časem začaly přiostřovat a sudí Borbalán musel krotit především emotivní verbální reakce obou táborů. Z pravé strany zkoušel centrovat Carvajal, jenže jeho centr byl zablokován. Hodně aktivní byl také Francouz Antoine Griezmann, který nejprve zkoušel zajímavou ránu, ale s tou si Casillas poradil. Následně se stejný hráč vyznamenal skvělým náběhem do vápna a hlavičkoval těsně nad.

Poté už se Griezmann mohl radovat. Arda Turan poslal do vápna na zadní tyč centr na Niguéze, ten vyskočil výš než jeho strážce a na druhém konci brány byl pohotový Griezmann. Defenzíva Realu se opět rozpadla a Atlético vedlo už o tři branky. A Colchoneros rozhodně neubírali. O tom svědčily další střely v podání Niguéze a Turana. Deset minut před koncem zápasu se mohl do statistik zápasu zapsat také střídající Aiser Illarramendi, ale jeho tvrdá rána po rohovém kopu Kroosově zamířila mimo. Unaveného Griezmanna vystřídal Fernando Torres a také on měl podíl na demolici Realu. Tu totiž uzavřel krásnou hlavičkou Mario Mandžukić právě po centru Torrese!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atleti vyhrají na branky 1:0, na žluté karty 10:3 a na červené to bude remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jak jinak

Reagovat
Robík

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Ramose, Marcela a Pepeho v obranné řadě, by měli mít Atleti víc než slušnou šanci ne?

Reagovat
Lamskej#RMCF

chceme hrát ofenzivní fotbal...xxtak to mě pobavilo....to bude bušení do zavřené obrany, špinavá hra atletu a pak nějaký nekopa uteče a dá gol....snad se pletu VAMOS REAL !!!

Reagovat
Petr325

Pleteš

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-2 Real má v kádru jen 5 hráčů co teď za něco stojí: CR, Bale, Carvajal, Varan , Isco

Reagovat
smazaný uživatel

a proto vedou tabulku....

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě,neblázni , co to je za úvahu? Kroos nestojí za nic? A Benzema? Svoje si určitě odehraje Coentrao.

Jinak samozřejmě souhlas,že jsou notně oslabení,ale kádr mají pořád dost silný,aby se o všechny body bili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak naprosto rozumná uváha....Kroos se začlenil jak kdyby v Realu hrál odjakživa..A osobně bych vyzdvihnul ještě Marcela(ikdyž nebude hrát) ten je teď král levé strany společně s Alabou z bayernu...Spíš bych zmínil Bale--své si odehraje ale na jeho potenciál je zatím hodně za očekáváním....

Reagovat
bayern987

Reagovat
roberos

CR 16 je hráč jen do vápna čekajícína přihrávku a na rychlej protiútok do otevřené obrany. Proti kvalitní obraně je on nulovej ( jedině že by se pískla pentle ) .

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
roberos

Zase hrál skvěle ten tvůj Penaldo ( stejně jako většinou) občas se podívej jak hraje Messi ať vidíš lahúdkové loby za o branu , driblink a zakončení !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire se šel vožrat asi

Reagovat
smazaný uživatel

ze by prvni remiza realu? 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 1:0( 2.min. Arbeloa vl.) ŽK 9:9 , ČK 2:2 (Godín,Torres - Arbeloa,Ronaldo)

Tip : 2:2 (11.Koke,64. Garcia -31. Bale ,82. Ronaldo z pen.) ŽK 5:3 ČK 1:1 (García - Arbeloa).

Věřím,že atleti na pusinky vyrukují se stejně zarudlýma očima,jako v nedávných zápasech proti nám a Real jako v raných Mourinhovských dobách proti nám.

Reagovat
boryland

2:0......Torres 2...... ......čk.....CR7

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

Ale,ale?Co Ten Real hraje? No ještě není konec.Ještě 4 goly a trefil jsem to

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že Ronaldo má stopku jen na dva zápasy... A hle.. nehraje ani proti atletům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
roberos

Já tipoval 1:0 pro Atlety - Real je v posledních 8 zápasech porazil jen jednou a to v prodloužení ve finále LM. Real na atletico hrát neumí ! A jak se vám líbí Penaldo - hraje prd už skoro 2 měsíce - musím se smát jak nejlepší ( výsměch ankety) hráč světa ani neumí zpracovat míč ( a ne poprvé ) on nemá na to aby tým zvedl když se mu nedaří ! Mrkněte se na Messiho jak hraje pro tým - nejen dává góly ale posílá milimitrové přihrávky ( ty jeho obloučky to je lahúdka ) už se těším až Real vyhraje nad nějakým slabým týmem 5:0 Ronaldo dá 3 góly ( jeden z pentle) a bude vychvalován do nebes aniž by něco krom gólů hrál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, ty seš ukázkovej prototyp člověka, co má nad postel obrovský plakát Messiho, který každé ráno a večer líbá na pusinku a když dostane slabou chvilku, tak u něj masturbuje. Buď jsi zrratil veškerou soudnost a nebo vůbec nerozumíš fotbalu. Ámen s Tebou! ..

Reagovat
roberos

Chlapče kdybys viděl hrát někdy Messiho tak bys myslel že si na marsu ! Messi už jako 5 letý capart předváděl divákům co umí s míčem - bohužel to ten tvůj Penaldo umět nebude ani kdyby to trénoval do důchddu , ale Penaldo bude světovým rekordmanem v počtu gólů z penalt ( co je v Realu tak už da 52 gólů z pentlí !!!!!!!) a v tom bude legenda .

Reagovat
roberos

A jinak já fandím Barce ale koukám na skoro všechny zápasy Realu - tak vidím fotbalovej rozdíl mezi Messim a Ronaldem - on už ani ty trestńáky ( nrjsou to penalty) neumí , kdyba Real nechal je kopatněkoho jinýho tak občas dá z nich gól. Penaldo je kope nad a do zdi ( už se u toho hodně nasměju ) kdyby byl soudný a nechtěl jen pořád střílet tak by to Realu prospělo . Jinak Messi když nemá svúj den tak aspoň vymyslí nějakou super přihrávku nebo průnik ale Penaldo je neviditelný ( nemá potřebné kvality aby něco předvedl )

Reagovat
N.Gin

Ten tvuj Messi zase neumi kopnout ani tu penaltu :D. A to se mu nesmeju. A vetsinou kdyz barcelone nebo spis Argentine tece do bot tak je Messi taky neviditelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne třeba jakéhokoliv komentáře.

Reagovat
smazaný uživatel

a já jim to přeju... Penaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Roberos-plně souhlasím.

Jestli tady někdo nerozumí fotbalu,tak je to Dominoo.CR7(Elvis) pouze zajímá zrcadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásný náklep

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej debakl

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kráso Pěkně Atleti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele