20. kolo
25.01.2015 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 3:0

Sergio González na domácí trenérské lavici učinil oproti předchozímu kolu jen jednu změnu v základní sestavě, a to vynucenou. Vykartovaného Arbillu nahradil Javi López. Také Almería oproti nedávné prohře s Valencií sáhla do sestavy jen na jediném místě, když Sebastiana Dubarbiera odsunul na lavičku Michel Macedo. Ani jeden z celků v úvodu hry neměl zájem příliš riskovat, a tak za zmínku stojí jen nepřesný hlavičkový pokus hostujícího kapitána Corony.

Když už se k premiérové střele dostali i domácí, byl z toho málem úvodní gól zápasu. Salva Sevilla totiž vybídl Stuaniho, jenž sice překonal brankáře Cuestu, jenže se svým zakončením ztroskotal na brankové konstrukci. Jako obvykle se pak ke slovu dostal i jasný tahoun ofenzivy Espanyolu, kapitán Sergio García. Ani on však zprvu neměl přesnou mušku, a tak bezbrankový stav přetrvával až do té chvíle, kdy se někdejší španělský reprezentant nepřesunul do role nahrávače. Právě po Garcíově centru zprava totiž Stuani dokázal předskočit Véleze a zblízka posunout domácí do vedení.

Neuběhly ani celé tři minuty a uruguayský střelec si svou gólovou radost mohl zopakovat. U zrodu celé akce stál opět aktivní García, jehož přízemní pas dokázala hostující obrana pouze tečovat k nohám Stuaniho, jenž i tentokrát dokázal vzejít ze souboje s Vélezem jako vítěz a přidal Almérii gól číslo dvě. Těsně před odchodem do šaten pak málem dokonal perfektní poločas ze strany domácích García, avšak znovu po vyvedeném průniku nezamířil mezi tři tyče.

Hosté hned v poločase provedli střídání, když na trávník nastoupil zkušený Fernando Soriano, jenže ani to nezměnilo obraz hry. A byl to naopak Espanyol, kdo mohl slavit šťastnou ruku trenéra při střídáních. Šlo totiž právě o kombinaci nastoupivších Víctora Sáncheze s Caicedem, která vyústila v gól číslo tři. Ekvádorský útočník jen potvrdil svou výjimečnou formu z posledních týdnů, za poslední čtyři zápasy zvládl skórovat hned pětkrát. Víc branek již Katalánci ani nepotřebovali a zaslouženě mohou slavit vítězství 3:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele