7. kolo
04.10.2015 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 3:1

Už se zdálo, že Athletic prodlouží svůj nevýrazný vstup do sezony a podlehne na domácí půdě ambiciózní Valencii. Po změně stran však celek z Bilbaa předvedl strhující výkon, díky němuž obrátil vývoj utkání ve svůj prospěch a zvítězil přesvědčivě 3:1.

V devatenácté minutě poslal hosty do vedení parádním přímým kopem Dani Parejo, jenže ani ne deset minut nato bylo znovu vyrovnáno zásluhou hlavičky Aymerica Laporteho. V druhé půli pak nabuzení domácí brankou Markela Susaety strhli vedení na svou stranu, které navíc záhy navýšil obvyklý střelec Athleticu Aritz Aduriz.

Zatímco Athletic v dosavadních šesti odehraných kolech získal pouze čtyři body, ani Valencie na tom se svými body devíti nebyla nijak valně. Svěřenci Nuna Espírita Santa však alespoň v Lize Mistrů vydřeli ve Francii s Lyonem důležitou výhru, to Baskové v Evropské lize selhali nečekaně s nizozemským Alkmaarem.

Valencijští se do zápasu zvládli ponořit rychleji než poněkud nervózní domácí a měli tak více ze hry. Prvních pár zastřelovacích pokusů ještě Gorka Iraizoz pochytal, jenže na trestný kop Pareja, zakroucený ideálně přes zeď do horního růžku se již domácí gólman natahoval marně. Přímo ze hry to sice Athleticu vůbec nešlo, ovšem jeho tradiční silná zbraň v podobně standardních situací je nezradila ani tentokrát. Álvaro Negredo nedokázal odvrátit míč z rohového kopu jiným způsobem, než jej prodloužit na zadní tyč, kde číhal Laporte a zblízka vyrovnal.

Už na konci první půle najednou sebevědomí domácí působili nebezpečnějším dojmem a po změně stran tento dojem naplno potvrdili. Adurizovu gólovou ránu stačil zablokovat Mustafi a s dalším průnikem baskického útočníka si stihnul včasným výběhem poradit brankář Jaume, jenže minutu nato stejně inkasoval. Aktivní Aduriz se opět dostal do šestnáctky a umně prostrčil míč k nohám Susaety, jenž bez potíží zavěsil.

Ani poté, co domácí nabyli vedení, se nijak nenechali zatlačit a nadále diktovali tempo hry včetně tvorby šancí. Aktivní přístup se jim posléze vyplatil, když po přihrávce Raúla Garcíi si talisman Aduriz jedním dotekem připravil palebnou pozici a druhou míč napálil neomylně do dolního rohu branky. Pro Valencii již nebylo cesty zpět.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele