7. kolo
04.10.2015 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Madrid 1:1

První Madridské derby v nové sezoně skončilo smírně 1:1. Bílému baletu patřila první půle, ve které se hlavou prosadil Benzema a domácí Griezmann zahodil penaltu. Díky srdnatému výkonu v druhém dějství se ale Atléticu za pomoci střídajícího Vietta přeci jen podařilo vyrovnat. Rojiblancos tak bodovali ve vzájemném souboji s Realem počtvrté za sebou a částečně napravili dojem z posledních neúspěchů.

Rafael Benítez oproti původním předpokladům nechal pouze na lavičce Garetha Balea, místo nějž v útoku nastoupil Isco. V záloze pak hostující manažer vsadil na mladého Casemira, jenž doposud odehrál v bílém dresu jen jeden celý soutěžní zápas. El Cholo na domácí straně nasadil více méně očekávanou sestavu, pouze Griezmann podporoval útočné duo Torres-Correa z pravé strany záložní řady.

Na Atléticu byla od začátku jasně patrná snaha odčinit poslední neúspěchy, Rojiblancos své soky vysoko napadali a snažili se jim maximálně znepříjemnit rozehrávku. Pressing domácích ale vyšel vniveč, jelikož jako první udeřil Bílý balet. V 9. minutě vyslal Carvajal z pravé strany centr do vápna, kde se nejlépe zorientoval trestuhodně osamocený Benzema, jenž hlavou posunul Real do vedení - 0:1! O chvíli později mohli kontrovat domácí, Correa však v dobré příležitosti mířil z vápna těsně mimo. Stejný hráč natáhnul k nadějné střele ještě v 15. minutě, ale Navas zasahovat nemusel.

Ve 21. minutě měli domácí obrovskou příležitost na vyrovnání. Rychlý protiútok vedl Torres, jehož však od balónu čistě odstavil Ramos. Kapitán Realu ale vzápětí neudržel míč a byl nucen v pokutovém území faulovat nabíhajícího Tiaga. Sudí Mallenco bez váhání nařídil pokutový kop, který ale proti Navasovi neproměnil Antoine Griezmann! Hra se poté vyrovnala a šancí ubylo, za zmínku tak stojí nad jen střela Ronalda z 33. minuty, která ale letěla příliš vysoko stejně jako Portugalcova rána z přímého kopu v 38. minutě. Jediná nepříjemnost pro kouče Beníteze v první půli přišla ve 40. minutě, kdy se v souboji s Correou zranil Carvajal a místo něj naskočil do hry Arbeola.

Simeone udělal o poločase jednu změnu v sestavě, když nevýrazného Ólivera nahradil Carrasco. I po přestávce hrál Real chytře zezadu a nepouštěl domácí prakticky do žádných větších kombinací. Rojiblancos však potřebovali dohnat manko, a proto se nažili šlapat na plyn. V 50. minutě se ke střele z vápna dostal Torres, mířil ale hodně mimo. Atlético prakticky nedokázalo ohrozit Navasovu branku, změnu do herního projevu domácích měl proto přinést Vietto, jenž v 57. minutě nahradil Correu.

V 60. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Griezmann, jeho ránu ale zblokoval Casemiro. Tempo hry nebylo kvůli častému přerušování nijak závratné a Atléticu rychle docházel čas. I proto Simeone zariskoval a už v 64. minutě vyčerpal své poslední střídání. Skomírající hru Rojiblancos měl rozhýbat Jackson Martínez a z trávníku se poroučel Fernando Torres. O pár minut později přišel do hry na straně Los Blancos také Gareth Bale, jenž se pomalu dostává do zápasového rytmu. Velšský reprezentant na hřišti nahradil Isca.

V 75. minutě se po rychlém protiútoku předvedl Ronaldo, jehož doteky s míčem po celý zápas provázelo bučení zaplněných tribun. Portugalský kanonýr na to ale nehleděl a z hranice velkého vápna vyslal utaženou ránu, která jen těsně minula pravou tyč. Atmosféru madridského derby po chvíli nasál i Mateo Kovačič, jenž v 77. minutě nahradil střelce do té doby jediné branky Karima Benzemu. V 81. minutě pak zahrozil domácí Vietto, jeho hlavičce po centru z levé strany ale scházela přesnost.

Sázka na střídající hráče se Cholovi vyplatila v 83. minutě. Martínez zatáhl na levé straně míč do vápna Realu a nacentroval před bránu. Griezmann dobře zakřižoval Navase, jenž neudržel míč a Luciano Vietto mohl pohodlně doklepnout míč do odkryté sítě - 1:1! Mladý Argentinec si svůj premiérový gól v červenobílém dresu schoval na opravdu správnou chvíli. Fanoušci na stadionu Vicente Claderóna rázem ožili a hnali své miláčky za vítězstvím. Výhru měl v nastavení na kopačce Martínez, jenž se zmocnil odraženého míče na hranici pokutového území a vyslal nebezpečnou střelu k tyči. Navas ale předvedl parádní zákrok a vytěsnil míč na rohový kop!

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

1-2 Martinez-CR7, Benzema

Reagovat
N.Gin

Uz konecne musime prolomit to ligovy prokleti 1:2 (Benz, James)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Lamskej#RMCF

snad ty agresivní nekopy konečně porazime 1:2

Reagovat
boryland

2:0....................Greizmann,Fernando...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Luciano Vietto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele