32. kolo
15.04.2017 20:45 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

FC Barcelona - Real Sociedad 3:2

Barcelona si po výprasku v Turíně alespoň částečně spravila chuť a Real Sociedad porazila ve vyrovnaném utkání 3:2. Kdo ví, jak by utkání dopadlo, kdyby Barca neměla Lionela Messiho. Argentinec dva góly sám dal a jeden připravil pro Alcácera.

Barcelona v domácích zápasech převážně dominuje, ale proti Realu Sociedad to neplatilo. Hosté předvedli na Camp Nou výborný výkon, bohužel to ale na body nestačilo. Zásadním problémem byl Lionel Messi.

Baskové začali nebojácně a Prieto mohl domácím hned zkraje nasekat pořádnou paseku. Naštěstí pro Katalánce byl ve správný čas na správném místě Piqué a Prietův pokus zablokoval. Také na druhé straně přišla velká příležitost. Messi pěknou přihrávkou vysunul Alcácera a Rulli si připsal první výrazný zákrok. Obrana Barcy, stejně jako proti Juve, nezářila a využít toho mohl Oyarzabal, který po Velově přihrávce trefil jen střed brány a gólmana ter Stegena. Barcelona nevyužitou příležitost okamžitě potrestala. Lionel Messi zhruba z dvaceti metrů rychle a nechytatelně vypálil a Rulli neměl nárok. Messi dostal další ofenzivní choutky a ve 37. minutě už to bylo 2:0. Luis Suárez sice Rulliho nepropálil, ale k dorážce se dostal Messi a trefit prázdnou branku mu opravdu nedělá problém.

A tím první poločas zdaleka nekončil! Dvě minuty před koncem poločasu Real Sociedad snížil po pěkné individuální akci Oyarzabala, který si ze zadáků Barcy udělal tréninkové kužely, načež si jeho střelu srazil do vlastní sítě stoper Umtiti. Jenomže Baskové se dlouho neradovali. Barca si vzápětí vzala dvoubrankový náskok zpátky, když Messi posunul balón na Alcácera a ten prostřelil Rulliho. Ještě v nastaveném čase prvního poločasu se měnilo skóre popáté. Wilian José našel milimetrově přesným pasem Xabiho Prieta a ter Stegen mohl stěží něco dělat. V rozmezí pouhých osmi minut tak padly na Camp Nou celkem čtyři branky.

Po změně stran už žádná taková divočina k vidění nebyla. Real Sociedad hrál s Barcelonou vyrovnaně a litovat mohl řady nedotažených brejkových situací. Důležité je, že žádný další gól už nepadl. Obě strany k němu měly blízko v nastavení, ale Oyarzabal hodně přestřelil a postup Suáreze zastavil výtečným zákrokem Rulli. Barcelona tak nakonec porazila Real Sociedad 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
popltak

Zápas o ničem = zápas pro Messiho. Ve velkém zápase opět a zase vyhořel, tak teď proti různým Granadám, Malagám nebo Gijonům se opět může ukázat.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem sice fanousek Realu.. ale musim sportovne uznat... ze toto stejny se rikalo par let zpet o Ronaldovi... kterej zaril proti Levante a Curychum... ale Juventusu nebo Bayernu goly nedaval

ono je to strasne o tymu... a Messi ma zalostnou zalohu - ta v Barce prakticky nehraje ...tam je to uz 3 roky o tom... jestli si to tam MSN nejak potuka nebo ne... 2 roky tukali a ted dotukali... bez kvalitni zalohy se neda hrat na spici dlouho

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Pán je znalec.Proto,aby jsi byl nejlepší v této hře potřebuješ i tu omáčku.Pro Tebe polopaticki Kdyz spoluhráči nehrají,jsi na tom jak Baník ¨v p...¨.

Reagovat
Robík

To je adesováno pro poplptáka nebo popltaka?

Reagovat
popltak

Jestli umíš číst, tak je ti to jasné.

Reagovat
valloire

polopaticki

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele