31. kolo
08.04.2017 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Madridské derby vítěze nepoznalo, v závěru zařídil remízu Griezmann

Ostře sledované madridské derby mezi Realem a Atlétikem nabídlo podle očekávání napínavou podívanou až do samého konce, která však vítěze nepřinesla. Na úvodní gól Pepeho totiž dokázal zareagovat pět minut před koncem Antoine Griezmann, a tak Bílý balet v boji o titul může znovu ohrozit druhá Barcelona.

Když se sedm minut po začátku druhé půle prosadil ze standardní situace domácí Pepe, mířili svěřenci Zinedina Zidana zdánlivě za klíčovým triumfem, který je nadále udrží v čele La Ligy. Po Griezmannově pozdním vyrovnání však činí náskok Realu na rivala z Barcelony pouze tři body, které katalánský velkoklub může smazat ve večerním duelu s Malagou. Madridští však mají stále odložené utkání s Celtou Vigo k dobru. To Atlético kvůli desetibodové ztrátě již s největší pravděpodobností samo na čelo tabulky nevystoupá, ovšem díky remíze si alespoň drží jednobodový náskok před čtvrtou Sevillou.

Samotný úvod utkání ještě žádnou atraktivní podívanou nenabídl. Na první šanci odpoledne si diváci museli počkat až do osmadvacáté minuty, kdy si Karim Benzema šikovně vyměnil narážečkou míč s Cristianem Ronaldem a pohotově vypálil. Brankář Jan Oblak si ale jeho ránu pohlídal. Chvíli nato musel slovinskému gólmanovi pomoci na brankové čáře i Stefan Savić, který na poslední chvíli odhlavičkoval pokus aktivního Ronalda, jemuž nezbylo nic jiného než nevěřícně zakroutit hlavou. Na oapčné straně o sobě dal poprvé vědět i Antoine Griezmann, jenž prověřil pozornost Keylora Navase.

Po změně stran se domácí pustili do zápasu s větší vervou a byli také za svou snahu brzy odměněni. Benzemovu ránu zblízka ještě Oblak udržel ve hře, ale ve dvaapadesáté minutě přece jen inkasoval. Z přímého kopu Toniho Kroose se totiž prosadil Pepe, pro nějž se jednalo o vůbec první gólovou trefu od září loňského roku.

Rázem tak bylo na Atlétiku, aby vrhlo síly kupředu v honbě za vyrovnáním, což se málem povedlo Fernandu Torresovi. Španělský forvard se sice na přelomu hodiny hry řítil sám na Navase, avšak kostarický brankář nastalou krizovou situaci zvládl uhasit. Pět minut před koncem ale doposud veselé domácí publikum na stadionu Santiaga Bérnabeua přece jen utišil Griezmann, jemuž se po parádní akci završené průnikovou přihrávkou Correy povedlo na tomto madridském svatostánku skórovat již potřetí v posledních čtyřech zápasech, díky čemuž francouzský forvard vytěžil pro svůj tým cenný bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopím jednu věc. Máme tu Morátu, hvězda Juventusu, hotový mladý hráč, s vynikající bilancí. Proč ho trenér více nestaví? Místo toho podporuje toho devianta Benzemu, kterého jsme dávno měli za slušné peníze prodat. Vasqueze by šlo podporovat i nadále ačkoliv nevidím důvod proč. Ten by měl vyzrát někde na hostování a hrát. Moráta je hotový hráč, vhodný pro Reál. Benzema patří v prvé řadě do kriminálu a v druhé řadě na dobytčí trh, čili na prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát Benzema sice hraje o něco více, bilanci má dobrou, poměr gólů a zápasů, navíc je Francouz, takže se Zidanemu nelze divit, že podporuje krajana, když navíc góly dává. Lukas je zase záložník, takže ho těžko srovnávat s útočníkem Morátou.

Reagovat
dextroza_m

0:2, Real po dlouhatánské době nedá gola a okusí hořkost porážky.

Reagovat
boryland

1:2..........Torres,Greizmann...........

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase tipujes ze real stratí se slabším týmem ?

Reagovat
Lamskej#RMCF

nevím no...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kattos

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Ronaldo, Ramos - Torres, Griezmann

Reagovat
smazaný uživatel

1:0-Leonardo Da Vinci z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal

Reagovat
smazaný uživatel

ale bod dobrej z toho tezkyho zapasu ne? +1 navyseni naskoku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele