13. kolo
27.11.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Barcelonské trápení na Anoetě stále trvá, šťastný bod hostům vystřelil Messi

Jestliže lze remízu Barcelony s Realem Sociedad označit za překvapení, tak jedině s dovětkem, že si katalánský velkoklub v San Sebastiánu zasloužil prohrát. Domácí totiž předvedli skvostný výkon, a přestože se stali vůbec prvním klubem, který v letošní sezoně Barcelonu předčil i v držení míče, musí se spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1, neboť na trefu Williana Josého dokázal hned záhy odpovědět Lionel Messi a Juanmiho regulérní vítěznou trefu pak rozhodčí neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru.

Barça tak prodloužila svou černou sérii na stadionu Anoeta, kde nedokázala ani jedinkrát zvítězit již od roku 2007, a do očekávaného El Clásica proti vedoucímu Realu Madrid půjde příští týden s nezanedbatelnou ztrátou šesti bodů. Domácí celek naopak potvrdil fazonu z posledních týdnů a pokračuje v cestě tabulkou vzhůru, když z pátého místa ztrácí na Atlético Madrid jediný bod.

Vzhledem k působivým statistikám z let minulých nebylo žádným překvapením, že se hráči Sociedad pustili do svého soupeře od samého počátku. Zadáci Barcelony se museli vypořádat s vysokým pressingem, a zvláště pravý bek Jordi Alba byl opakovaně testován ve vzdušných soubojích s Xabim Prietem, jenž tímto způsobem zahodil dvě nadějné příležitosti. Když pak neuspěl ani Carlos Vela, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Hosté měli o přestávce hodně o čem přemýšlet, neboť za celou první půli nedokázali ani jedinkrát trefit prostor mezi třemi tyčemi, a manažer Luis Enrique bezprostředně vyměnil Ivana Rakitiće za Denise Suáreze. I tak si ale průlom skóre připsali domácí. Dlouhý nákop brankáře Rulliho prodloužil David Zurutuza na Carlose Velu, jehož střelu sice dokázal Marc André ter Stegen zneškodnit, ovšem na následnou hlavičku Williana Josého již byl stejně jako zaskakující Gérard Piqué krátký.

Euforie Sociedadu ovšem měla velmi krátké trvání. Pouhých šest minut nato se totiž na levé straně uvolnil Neymar a přesným pasem do šestnáctky našel do té doby takřka neviditelného Lionela Messiho, který si jedním dotekem připravil palebnou pozici a druhým chladnokrevně skóroval.

Zbytek utkání pak nabídl mimořádně atraktivní podívanou, v níž se oba celky hnaly za vítězným gólem. Blíže k němu měli domácí, kteří ostatně čtrnáct minut před koncem skórovali, jenže jejich radost utnul zdvižený praporek čárového rozhodčího - Velovu parádní ránu do tyče zblízka doklepl do sítě střídající Juanmi, jehož dle opakovaných záběrů udržel mimo postavení mimo hru Gérard Piqué, avšak lajnový sudí byl jiného názoru.

Když pak aktivní Vela v závěru i podruhé smolně ztroskotal na brankové konstrukci, musel se Real Sociedad smířit s dělbou bodů, kterou si matná Barcelona snad ani nezasloužila.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
zekq

1:0

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

budes uz Suarez? bez nej je Barcelona uplne bezzuba

Reagovat
smazaný uživatel

bude

Reagovat
smazaný uživatel

bezzubá

Reagovat
smazaný uživatel

zapas kde se muze stat vse, kurz na domaci je ale lakavy, doma na Barcu umi....

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

2:4........Leo 2,Luis,Ney........

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to konečně prolomíme!!!

0:2

Reagovat
Ragnar Lothbrok

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ten Messi ma tak fenomenalne fantastickou formu... ze uz ma v lize min golu jak ten tragicky hrajici Ronaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele