23. kolo
19.02.2017 16:15 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:0

Po třech kolech bez vítězství se podařilo Valencii naplno bodovat, a to proti vždy nepříjemnému Bilbau. V tuhle chvíli tak už disponuje pohodlným sedmibodovým náskokem na sestupové pásmo. Domácí poslal do vedení Nani, v nastavení prvního poločasu se ještě trefil Simone Zaza, který zaznamenal jubilejní branku v LaLize.

Znovu se jednoduše potvrdilo, že Athletic Club je venku mnohdy až poloviční. Tentokráte nehrál v nejsilnější možné sestavě a především v útoku opravdu strádal. Los Che až na pár momentů pohodlný odstup od soupeře bez problémů drželi. Hosté zůstali v tabulce na svém, pořád se zkrátka nedokážou dotáhnout a usadit na pohárových pozicích.

K prvnímu nebezpečnějšímu zakončení se propracoval celek z Baskicka, Iňigo Lekue pálil z opravdu slušné pozice, každopádně svůj tým v tu chvíli podržel gólman Diego Alves. Naopak na druhé straně Valencia gólově udeřila. Fabián Orellana poslal parádní přihrávku za obranu a Nani pak střelu z první uklidil přesně k tyči.

Navýšit vedení se podařilo domácím v závěru první půle. Po krásné kombinaci se uvolnil na hranici ofsajdu ve středu hřiště Zaza, jemuž míč do běhu sklepl Munir El Haddadi, a italský forvard, který je v klubu na hostování z Juventusu, levačkou zamířil na bližší tyčku, kam to jako by brankář Gorka Iraizoz vůbec nečekal.

I když od 53. minuty působili na hřišti Iňaki Williams i s Aritzem Adurizem, nejlepším střelcem týmu, výrazné zlepšení Bilbaa v ofenzívě na řadu nepřišlo. Naopak soupeř mohl svůj brankový účet ještě rozšířit, nicméně Munir El Haddadi pálil jen vedle a Naniho stačil vychytat v tuhle chvíli pozorný Gorka Iraizoz.

Los Leones mohli utkání zdramatizovat snad jen čtvrthodinku před koncem, střídající Iňaki Williams však selhal v koncovce, a tak nechal vyniknout mezi třemi tyčemi jen Diega Alvese. Valencia byla vepředu pořád nebezpečnějším týmem, jenže ani Nani, ani Zaza v závěrečných minutách bránu netrefili.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Frantszek

0-1 (Susaeta)

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele