12. kolo
18.11.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0

První derby na Wanda Metropolitano mezi Atléticem Madrid a Realem Madrid skončilo neúspěchem pro oba kluby z hlavního města Španělska, jelikož je nyní dělí již deset bodů od vedoucí příčky Barcelony. Sledovat jsme mohli utkání bez velkých brankových příležitostí, ale za to s velkým nábojem. Téměř nikdo si na tento listopadový zápas zanedlouho v Madridu nevzpomene. Pro oba celky to byl pokus, jak se dostat ze špatného startu do sezóny.

Do základní sestavy se po dvou měsících vrátil Dani Carvajal, který bojoval se srdečním problémem, stejně tak jako Luka Modrić, jenž překonal horečku. Zatímco Atlético bylo posíleno návratem Kokeho a Lucasem Hernándezem, který musel nahradit zraněného Filipe Luíse. Duel začal poněkud znepokojivě pro hostující celek, kdy se po hrubé chybě Raphaela Varaneho ocitl Ángel Correa v jasné šanci, ale neproměnil. Běžela teprve 3. minuta.

Od této doby však hosté začali diktovat tempo hry a převyšovali svého soupeře alespoň držením míče. Na další větší gólovou příležitost si museli fanoušci počkat až do 32. minuty, ale Toni Kroos po nádherné kombinaci s Cristianem Ronaldem rovněž branku nevstřelil. Real Madrid se postupně probudil ze své letargie a brzy na to poslal Marcelo centrovaný míč do pokutového území domácích, který sklepával Cristiano Ronaldo pro Sergia Ramose.

Ten se dostal při zakončení do tvrdého střetu s Lucasem, ze kterého si odnesl zlomeninu nosu. První poločas s tímto zraněním ještě dohrál, ale do druhého z tohoto důvodu už nenastoupil. Nahradil ho Nacho a Bílý balet pokračoval v mírném tlaku. Oba trenéři se pokusili udělat něco s vývojem utkání, proto poslali necelou půlhodinu před koncem zápasu do hry nové ofenzivní síly. Nevýrazného Karima Benzemu vystřídal Marco Asensio. Diego Simeone vsadil do hry Fernanda Torrese místo Antoine Griezmanna a Ángela Correu nahradil Kevin Gameiro.

Právě posledně jmenovaný muž se ocitl ve velké šanci v 78. minutě po kombinaci s Torresem. Svým lobem překonal Kika Casillu, ale míč nakonec z brankové čáry vykopával Varane. O pár sekund později po rohovém pokopu pálil za hranicí pokutového puntíku Yannick Carrasco, jehož střelu však zblokoval Cristiano Ronaldo, který se v samém závěru ještě dostal do střelecké pozice. Jeho ránu nicméně skluzem zlikvidoval Lucas. Ačkoliv měli svěřenci Zinédine Zidaneho více ze hry, další šanci už nevymysleli a sudí ukončil zápas za bezbrankového výsledku.

Autor: David Kvapil / marca.com, as.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
popltak

Atletico z posledních 9 zápasů 6 remíz a ani v jednom nevstřelilo 2 a víc branek.. hnus.

Reagovat
dextroza_m

1:0

Reagovat
boryland

1:0................Greizmann...............

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

X:Y, x>y

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele