19. kolo
14.01.2018 20:45 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Anoeta byla konečně Barcelonou odčarovaná

FC Barcelona porazila Real Sociedad 2:4 po dvou brankách Luise Suáreze, jednomu zásahu Paulinha a Lionela Messiho. Domácím ani nestačily gólové úspěchy Williana Josého a Juanmiho. Po téměř jedenácti letech byla kletba Anoety nakonec zlomená. Začátek zápasu patřil Barçe, která provedla několik nebezpečných akcí. Nicméně, již v 12. minutě po první větší šanci se domácí ujali vedení.

Xabi Prieto poslal centr z pravé strany, na který si naběhl Willian José a překonal bezmocného ter Stegena. Real Sociedad pokračoval ve vysokém tlaku a překvapivě tlačil barcelonské hráče. V 28. minutě rozhodčí neuznal další branku domácích. Sudí totiž před zakončením uviděl faul na Ivana Rakitiće. Opakované záznamy však ukázaly, že o přestupku nemůže být řeč.

Aktivní hra svěřenců Eusebia Sacristiana byla odměněna v 34. minutě. Juanmi si pohlídal ofsajdové postavení, unikl Sergi Robertovi a ter Stegen musel vytahovat míč podruhé ze své sítě. Barcelona se do nadějnější příležitosti dostala až v 38. minutě. Suárez pláchl na levé straně, počkal si na Paulinha, který překonal se štěstím Gerónima Rulliho.

Po přestávce začal katalánský velkoklub hrát o dost lépe, což vedlo k brance Luise Suáreze. Uruguayský útočník dostal přihrávku na levou stranu od Messiho a náramnou technickou střelou na zadní tyč překonal gólmana Realu Sociedad. Rázem bylo vyrovnáno a hosté na koni. Poté poslal Ernesto Valverde na hřiště Ousmane Dembélého místo Paulinha.

Hosté tím postupně zvyšovali svůj tlak, který byl zakončen další brankou. Konkrétně v 72. minutě se opět prosadil Suárez. Brankář domácích vykopl míč, který odhlavičkoval Thomas Vermaelen. Míč se rázem dostal přímo pod nohy barcelonského útočníka, který se nemýlil.

Výsledek zápasu určil Messi, který z přímého volného kopu překonal Rulliho. Ze značné vzdálenosti se gólman ani nepokusil o zákrok. Barcelona tedy po letech zvítězila na Anoetě. Přestože v prvním poločasu nebyla lepším týmem, tak se o poločase zvedla a domů si vede tři body.

Autor: David Kvapil / fcbarca.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
Assassin11

jste prohráli to máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire to bude hrát Barcelona, ne Real

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši nechte ho, zkouší to aspoň tady, na tipovaní výsledků u Realu rezignoval :D

Reagovat
boryland

1:2................Leo 2............

Reagovat
smazaný uživatel

Na zapasy na Anoete se uz 3 roky radsi nedivam :D . barca muze mit formu sebelepsi, ale tady muzeme ztratit body uplne v pohode, ale letos (opět) věřím, že tohle prokletí prolomíme, smršť to asi nebude ale tady i výhra 0:1 je hodně cenný výsledek a to nás ještě může hřát u srdíčka další ztráta realu. Minulej rok v lize to tady byla katastrofa, sice jsme remizovali, ale měli jsme opravdu štěstí, že jsme nedostali 3 goly. Predminulej rok jsme tu byli jasně lepsi, dostali jsme gol nekdy hned z kraje zapau, a uz jsem nedokazali ani srovnat, ale Sociedad nemit rulliho by dostal čtverec. Letos to ku*va už prostě musíme uhrát!! Forca Barca <3

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně si to vystihnul, každej rok si říkám, že to dáme a pak zklamání, ale letos to už fakt dáme!

Reagovat
smazaný uživatel

Barça je letos k nepřekonání. S prstem v nose 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barça to je válec

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Valverde to dělá šikovně, učí Barcu hrát v deseti proti dvanácti, aby byly ještě silnější. Protože jinak si toho Gomése na hřišti neumím vysvětlit....

Reagovat
smazaný uživatel

Budu rád když ho prodají, zbytečný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Odehrál 80 minut, trenér ho tam staví vic a víc. ... Absolutně nechápu to Denis i Aleix jsou úplně jinde a šance nedostavaj....

Reagovat
ttopi

Barcelona, to je válec. Messi, to je bůh.

Reagovat
ttopi

Barcelona tam vyhrála loni v poháru 0:1, takže prokletí bylo zlomeno již loni.

Reagovat
smazaný uživatel

klíčový fakt: klíčoví hráč david zurutuza, koda jen, že nedohrál pro zranění, když šel dolu bylo to ještě 2:2, kdyby nešel dolu, byl by jiný výsledek

Reagovat
remeslnik

Není to tak jisté. To jen Barca hrála první poločas až moc opatrně, možná vědoma si předcházejících výsledků ( a to taky měla po regulerní brance prohrávat po půli 3:1). Po pauze začala víc tlačit a hrát odvážněji. Nic jiného jí taky nezbývalo, chtěla-li uspět. A zvládla to. Myslím si, že by to zvládla i kdyby Zuru hrál. Včera ano.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele