10. kolo
27.10.2018 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 0:0

Když dojde na střetnutí dvou celků s bezpočtem remíz a jedinou výhrou na kontě, je další dělba bodů očekávaným rozuzlením, a přesně to se také v zápase Athleticu s Valencií stalo. Nezáživnou hru neoživila ani jedna branka, takže oba týmy jen prodloužily své momentální trápení a zůstávají v dolní polovině tabulky s mizivým náskokem na oblast sestupu.

Ani po dvou měsících nové ligové sezony si Eduardo Berizzo nedokázal v novém působišti poradit a místo obvyklé lehkosti a ofenzivní podívané, jakou se honosil ve svých předešlých působištích, vládne v Bilbau úzkostlivost. Berizzův protějšek Marcelino má alespoň v záloze veleúspěšnou loňskou sezonu, díky níž letos Los Che působí i v Lize mistrů, a jak se zatím zdá, loňské valencijské tažení bylo nad plán, zatímco letos dochází zpět k pádu do průměru.

První půle přinesla nepokryté trápení a leckteří diváci na San Mamés se museli přemáhat, aby udrželi pozornost u dění na hřišti a nesklouzli očima k obrazovkám mobilních telefonů. Jediná kloudná akce připadla hostům, jenže Michy Bathshuayi nezvolil správné řešení a výsledkem byla jen chabá rána levačkou do připravených rukavic brankáře Herrerína. Jinak byl k vidění především boj ve středu pole a gólmani se s míčem takřka nepotkali.

Po změně stran se utkání přece jen probudilo k životu, ovšem potřebná kvalita ve finální fázi oběma celkům stále scházela. A když už se k nebezpečné hlavičce dostal Rodrigo, Iago Herrerín vytáhl kvalitní reflexivní zákrok, stejně jako na opačné straně ukázal své kvality Neto proti tvrdé ráně San Josého. Jediným pozitivem pro ztrápené trenéry může být alespoň fungování obran, které měly v sobotu nad útočníky neustále navrch. Při bilanci deseti, resp. jedenácti získaných bodů po deseti kolech jde však pouze o chabou útěchu. Athletic nyní čeká náročný výjezd do Barcelony proti rozjetému Espanyolu, zatímco Valencie se v příštím kole utká na Mestalle s obdobně tápající Gironou.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Nic jinýho než remíza tady nepřipadá v úvahu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele