33. kolo
20.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona těsně porazila Real Sociedad a dál si drží od Atlética dostatečný náskok

Barcelona tentokrát už v plné polní porazila Real Sociedad a rozdíl mezi prvním a druhým se ani po tomto kole nezmění. Výhru Kataláncům vystříleli sváteční střelci z obrany Clément Lenglet a Jordi Alba. Hosté předvedli na Camp Nou povedený výkon, což dokazuje překvapivě větší držení balónu, které ale na body nestačilo.

Svěřenci Ernesta Valverdeho měli ještě v nohách odvetné utkání Ligy mistrů proti Manchesteru United, ovšem zápas se San Sebastianem neponechali náhodě a na trávník stadionu Camp Nou vyběhla silná sestava včetně Lionela Messiho nebo Luise Suáreze. Barca už znala výsledek Atlética a svůj bodový náskok chtěla zpátky. Baskové se zase v případě výhry mohli přiblížit pohárové Evropě, která je stále ve hře.

Domácí od úvodního hvizdu nikam nepospíchali a poklidnou kombinací se pokoušeli o překonání obranné řady Basků. Real Sociedad neměl se zachytáváním barcelonských útoků žádné problémy a Katalánce vlastně do ničeho nepustil. Ve 34. minutě si zkoušel vymodlit pokutový kop Luis Suárez, ale zcela zbytečně protože jeho pádu předcházel ofsajd. O pár minut později přišla první velká šanci zápase a v ní překvapivě hosté. Nádherný oblouček za obranu zakončoval už z malého vápna před ter Stegenem Juanmi, německý brankář dobře zasáhl a následná dorážka šla naštěstí pro Barcu nad. Blaugranas možná nebyli tolik aktivní, jak se od nich očekávalo, přesto si v prvním poločase zajistili vedení. Ousmane Dembélé na prahu 45. minuty rozehrál rohový kop a Clément Lenglet hlavou pod břevno poslal Barcelonu do vedení.

Baskové ale ukázali, že mohou s Barcelonou hrát vyrovnanou partii, z inkasovaného gólu se nepoložili a naopak po hodině hry dokázali na Camp Nou srovnat stav. Merino poslal do šestnáctky citlivou přihrávku, kterou Juanmi v pádu přes ter Stegena poslal do sítě!

Z vyrovnání se San Sebastian dlouho neradoval, odpověď Barcy totiž byla okamžitá. Jordi Alba si na kousku prostoru ve vápně připravil střelu na pravačku a balón poslal přesně ke vzdálenější tyči, kam Rulli nedosáhl. Barca ještě chtěla přidat pojistku, ale zformovaná obrana hostů si dokázala s kombinacemi poradit. Závěr zápasu přinesl menší tlak Basků, kteří nakonec i těsně převážili držení balónu na svou stranu. Jednapadesát procent v držení balónu bylo ale jediným úspěchem San Sebastianu, který v ten večer zaznamenal, vyrovnat se hostům nepodařilo a z Camp Nou tak odjíždějí bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
boryland

2:0...……….Leo,Luis.…………..

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady opet nevsaditelnej zapas,protoze barcelona nastoupi zase nejspis s beckem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele