38. kolo
18.05.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Huesca na závěr porazila Leganés a alespoň opustila poslední pozici

Fotbalisté Huescy se úspěšně rozloučili s nejvyšší španělskou soutěží a po vítězství 2:1 nad Leganés opustili poslední příčku, svou nováčkovskou sezónu zakončili na devatenácté pozici s třiatřiceti body a po roce se tak vracejí do druhé ligy. Jejich závěrečný protivník si naopak udržel prvoligovou licenci a obsadil třinácté místo s pětačtyřiceti body. Jediným střelcem se stal Martín Mantovani, jenž po vlastní brance v první půli sám otočil vývoj po změně stran.

Úvodní větší příležitost byla k vidění krátce po deseti odehraných minutách, kdy po úniku Braithwaiteho na levé straně a následné zpětné přihrávce za hranici pokutového území pálil Pérez a prostor tří tyčí těsně minul. Ve 26. minutě napřáhl z dvaceti metrů Rodríguez a gólman Jovanović dokázal jeho přízemní ránu vyrazit do bezpečí. CD zužitkoval svou převahu o třináct minut později, kdy se o nešťastný zásah postaral Mantovani.

Zkušený obránce hostující v klubu z Las Palmas se po přízemním centru z pravého křídla snažil odkopnout balón do bezpečí, jenomže ve skluzu ho ke své smůle nasměroval přímo k bližší tyči a Jovanović na změnu směru nestačil zareagovat. V samém závěru první půle domácí skórovali, ale rozhodčí Alberola po zhlédnutí videa tuto trefu odvolal kvůli ofsajdu. Stejná situace vzápětí nastala na opačné straně po brance Rodrígueze.

Alberola se šel opět poradit s VAR a gól neplatil, hosté tak odcházeli do kabin s netěsnějším náskokem. Pět minut po přestávce mohlo Leganés vést dvoubrankovým rozdílem, avšak Braithwaite ze středu šestnáctky protivníka mířil nepřesně. V 55. minutě se podařilo skórovat Mantovanimu, který si po přímém volném kopu z pravého křídla od Añora seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou zavěsil k přední konstrukci.

Ihned na to mohl dokonce otočit vývoj Gallego, jenž se zjevil před hranicí brankového území a fantastickým zákrokem ho vychytal brankář Lunin. V následujících minutách se hra uklidnila, necelých deset minut před závěrečným hvizdem rozhodl Mantovani. Čtyřiatřicetiletý Argentinec se po rohovém kopu od Gómeze procpal k hlavičce ze šesti metrů a balón usměrnil k protější tyčce mimo dosah bezmocného Lunina.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele