26. kolo
03.03.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia drží po výhře nad Bilbaem naději na Ligu mistrů

Valencia zvládla velmi důležité domácí utkání s Bilbaem a po výhře 2:0 může stále pomýšlet na Ligu mistrů pro příští sezonu. Los Che to s Bilbaem neměli jednoduché, Baskové především v prvním poločase vyvinuli velký tlak, jenomže střelecky se za devadesát minut prosadit nedokázali. Výhru Netopýrům vystřelili Rodrigo a Kevin Gameiro.

Bilbao začalo na Mestalle výrazně aktivněji a už po 120 sekundách se hosté dožadovali pokutového kopu po faulu na Iňakiho Williamse. Sudí se rozhodl hraniční zákrok netrestat, čímž Baskům možná trochu ublížil. Hra se následně zpomalila a do šancí se začínali dostávat domácí. Střela Wasse ze střední vzdálenosti se mezi tři tyče těsně nevešla a na druhé straně chyběla přesnost i Raúlu Garcíovi. Hosté byli před koncem poločasu znovu lepší, nicméně na poločasovém bezbrankovém stavu se nic nezměnilo.

To nejpodstatnější přinesl až druhý poločas. Hned po jeho začátku vstřelili Los Che první branku. Santi Mina dobře sklepl balón na Rodriga, který rovnou z první překonal brankáře Herrerína. Úvodní branka zcela obrátila karty, Bilbao bylo najednou nuceno útočit, ale zatímco v prvním poločase se mu to dařilo, po obrátce nikoliv. Valencia velmi dobře bránila a všechny možné i nemožné útoky eliminovala.

Definitivní rozhodnutí přinesla až poslední minuta zápasu a druhý gól Valencie, který vstřelil po přihrávce Solera Kevin Gameiro.

Valencia porazila Athletic Club 2:0 a zůstává v kontaktu s evropskými poháry. Ba co více, na Ligu mistrů ztrácejí Los Che už "jen" šest bodů. Baskové zůstávají po porážce ve středu tabulky na jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele