7. kolo
28.09.2019 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Valencia vyhrála v Bilbau nejtěsnějším rozdílem

Nedávno Valencia vyhrála na Chelsea a v 7. kole španělské nejvyšší soutěže vyplenila další těžkou půdu v Baskicku. Athletic se po porážce 0:1 na první místo nevrátí a spadnout může i mimo první čtyřku. Valencia se zároveň perfektně naladila na další zápas Ligy mistrů proti loňskému semifinalistovi Ajaxu Amsterdam.

Valencia mohla zaskočit domácí už v 5. minutě, kdy si na přihrávku do vápna seběhl Maxi Gómez, ale branku těsně minul. Střelecké štěstí zkusil i Diakhaby, který pro změnu ze střední vzdálenosti donutil k zákroku brankáře Simóna. To už se na San Mamés hrálo ve svižném tempu a ve 27.minutě přišel jediný gól zápasu. Valencia předvedla povedený protiútok, na jehož konci byl před brankou úspěšný Denis Čeryšev. "Netopýři" vedli 1:0 a na tahu byl Athletic. Domácí se snažili do přestávky odpovědět, ale zmohli se jen na nepřesnou střelu Andera Capy nebo hlavičku Raúla Garcii ze samotného sklonku prvního poločasu.

Domácí museli dotahovat, ale začátek druhého poločasu je zastihl nepřipraven a Maxi Gómez mohl zvýšit na rozdíl dvou branek, nebýt dobrého a svým způsobem i šťastného zákroku Simóna. Až poté konečně pořádně zahrozilo i Bilbao a Cillessena zachránila po střele Williamse tyčka!

Iňaki Williams měl na svědomí ještě jeden nebezpečný moment, křižnou střelu ke vzdálenější tyči poslal o trochu vedle. Bilbau se čas ve druhém poločase povážlivě krátil a Valencia dál držela těsné vedení. V nastavení už Baskové vsadili všechno na jednu kartu a otevřeli obranu, což mohlo vyústit v pojišťovací gól, kdyby Torresovu střelu nezastavil před prázdnou brankou obránce Yeray. Valencia udržela čisté konto a domů si z Baskicka veze velice cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Live

** 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele