22. kolo
01.02.2020 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid ovládl derby s Atléticem a na čele už má šestibodový náskok

Real Madrid udolal v nepříliš záživném madridském derby svého městského konkurenta Atlético, když jedinou branku vstřelil obvyklý střelec Karim Benzema. Z výsledku mají pochopitelně pramalou radost v Barceloně, Real Madrid už má totiž na čele šestibodový náskok. Naopak Atlético zůstává po další ztrátě mimo pozice zaručující Ligu mistrů.

Jak Zinedine Zidane, tak Diego Simeone žádné velké změny v sestavách neučinili. Na lavičce Atletů už se objevila staronová posila Yannick Carrasco.

První poločas žádnou atraktivní podívanou nepřinesl. Samotný začátek a vlastně celý průběh byl hodně opatrný. Atlético se soustředilo výhradně na defenzívu, což je u něho zvykem a Real nehodlal za každou cenu bezhlavě útočit. Na branku Atletů vystřelil za pětačtyřicet minut jen jednou, což průběh poločasu celkem vystihuje. Nejvzrušivější okamžik přišel ve 42. minutě, kdy před Courtoisem zakončoval těsně vedle Correa. Vzrušení ale bylo zbytečné, protože útočník Atlética se nacházel v ofsajdu.

S průběhem prvního poločasu nemohla panovat spokojenost. Trenér Zidane se tak rozhodl hned pro dvojí střídání a na plac poslal Viníciuse Júniora a Lucase Vázqueze, zatímco dohráli Toni Kroos s Iscem. Změnu přichystalo i Atlético a Álvara Moratu nahradil Thomas Lemar.

Necelých 78 000 diváků se dočkalo změny bezbrankového výsledku v 56. minutě. Ferland Mendy posunul balón rozeběhnutému Vinícusovi a ten jej adresoval na malé vápno zakončujícímu Karimu Benzemovi. Santiago Bernabéu se mohlo radovat, Real Madrid vedl v městském derby nad Atléticem 1:0. Veškeré snahy Colchoneros o vyrovnání vycházely vniveč. Nutno podotknout, že Atlético bylo směrem dopředu hodně bezzubé a brankář Courtois vlastně nemusel nic zásadního před svojí brankou řešit. V závěrečných minutách se tlak hostů zvyšoval, ale příznivci Colchoneros se žádné větší gólovky nedočkali, natož vyrovnání. Real Madrid zvítězil v městském derby 1:0 a na čele LaLigy má již šestibodový náskok. Pro Atlético je to další ztráta a klíčová čtvrtá příčka se vzdaluje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker z tipsportu tam má chybičku. Kurz o 2 a více by měl být nižší než přesně o 1 .

Reagovat
smazaný uživatel

Mají to vychytané. Dokonce ještě více rozevřeli nužky .

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

To není palec pro mě, že?

Reagovat
Lamskej#RMCF

Musíme vyhrát.. Tento vyhořený tým nám už nesmí dělat potíže

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hala madrid!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

0:1.......ramos vl.,...........

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

Tvl....další sporný kontroverzní “Madrileňo” match , ku*vaaa VAR !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele