26. kolo
07.03.2021 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Atlético těsnou výhru neudržel, dvě minuty před koncem se prosadil Benzema

Madridské derby nakonec vítěze nepoznalo, protože se v obou dresech prosadili ti největší střelci. Atlético doma velmi dobře začalo a brzy vedlo zásluhou Luise Suáreze, ale Real se nevzdal. Bojoval až do konce a dvě minuty před závěrečným hvizdem jej spasil Karim Benzema.

Od prvních minut jsme na obou stranách hodně vyhecovaného derby mohli vidět množství pokažených přihrávek a nepřesností. Nicméně to nijak neubíralo na atraktivitě populárního zápasu. Ten zůstal bezbrankový jen pouhých 15 minut. Pak se totiž za míčem vydal hodně rázně Llorente, který překonal i klouzajícího Nacha a předložil míč sprintujícímu Suárezovi. Uruguayský kanonýr si pohlídal ofsajdovou hranici a šajtlí propálil brankáře Courtoise.

Real se nechtěl nechat zahanbit, jenže jeho finálka mu nevycházela. Po půlhodině hry si na odražený míč počkal Casemiro a napálil jen na Oblaka, před nímž balon ještě dvakrát nepříjemně skočil. Nakonec ale slovinský brankář svou roli zvládl a míč odvrátil na roh.

Dvě minuty před koncem první půle na hřišti opět vzplály emoce, protože centrovaný míč se svezl po ruce obránce Felipeho. Sudí Alejandro Hernández situaci prozkoumal, ale penaltu ani poté nenařídil. Dost práce měl i hostující brankář Thibaut Courtois, kterého vyzkoušel Carrasco. Toho do šance vyslal Luis Suárez po chybě stopera Varaneho a Courtois hasil jeho chybu skvělým vyběhnutím.

O pár minut později se do vápna Realu snesl zajímavý míč, na který si vyskočil Luis Suárez. Jeho nepřesná hlavička se vlastně proměnila v asistenci, protože úplně volný Correa na zadní tyči mohl zakončovat. Jenže naprosto selhal a brankáře Courtoise ani nezaměstnal.

S přibývajícími minutami se stále častěji dostával do hry Real. V 76. minutě sice Karim Benzema ještě pálil velmi nepřesně, ale v 81. už musel Oblak proti Benzemovi zasahovat dokonce dvakrát. Real v závěru naprosto jasně dominoval a jeho aktivita nezůstala bez odměny. Jen dvě minuty před koncem totiž Casemiro rozjel akci u vápna, narazil si s Karimem Benzemou a vrátil mu míč před prázdnou bránu. S takovou lahůdkou už si Francouz věděl rady a srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

0:1 0:2 RM win

Reagovat
Fikus19

1x3

Reagovat
zasranej malíř

0:1

Reagovat
valloire

0-1 Kapitán z penalty v 89 min.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že nesympatický Curtois dostane pětku.

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo. Hezký zápas. Výsledná remíza se mi jeví jako spravedlivá pro obě strany. Byť mohli Atleti zápas urvat několikrát pro sebe. Nepodařilo se. Carrasco nemá holt ten pravý instikt střelce. Snad bych jen dodal, že Correa si se svými výkony nezaslouží tolik minut na hřišti. Včera měl jít dolů už v poločase. Hodnocení 6.8 na whoscored je ještě optimistické.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele