24. kolo
22.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Sevilla vyhrála nad Osasunou 2:0 a pojistila si umístění v TOP4

Sevilla si po nešťastném zápase s Borussií Dortmund spravil chuť a v pondělní dohrávce LaLigy zvítězila v Pamploně nad Osasunou 2:0. Rojiblancos si rozdělili góly do obou poločasů. Nejprve je poslal do vedení Diego Carlos a krátce po změně stran zvyšoval Luke de Jong.

Svěřenci trenéra Julena Lopteguiho potřebovali zareagovat na porážku v Lize mistrů a na půdě Osasuny tak učinili. Domácí toho zas tolik nepředvedli, byť měli první výraznější příležitost.

Osasuna mohla jít do vedení, kdyby po centru Rubéna Garcíi přesněji hlavičkoval Oier. Kapitán domácích byl ve vzduchu úplně sám a tohle rozhodně volalo po gólu. Sevilla kontrovala volejem Munira, který skončil v náruči brankáře Herrery. V Pamploně vydržel nerozhodný výsledek jen do 19. minuty, než otevřel skóre zápasu Diego Carlos. Precizní balón mu od rohového praporku poslal na hlavu Jordán a zakončení Carlose bylo precizní - 1:0 pro Sevillu.

Bohužel tempo hry po první brance trochu opadlo. Sevilla se za každou cenu nepouštěla do útoků a Osasuna spíše působila neškodně. Na další zajímavé okamžiky se muselo čekat do druhého dějství.

Na jeho začátku zasadili Andalusané Osasuně druhou ránu a tím v podstatě duel rozhodli. Ve 49. minutě se Sevilla zmocnila balónu ve středu hřiště a po Munirově centru z pravé strany se na přední tyči prosadil Luke de Jong - 2:0. Ani po druhé brance se domácí neprobrali a až do závěrečného hvizdu sváděli se Sevillou marnou bitvu. Zvýšit náskok mohl ještě po rychlé akci "Papu" Gómez, ovšem jeho ránu do horního rohu Herrera vyrazil. Sevilla vyhrála v Pamploně 2:0 a pojistila si stávající postavení v první čtyřce, které znamená Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele