10. kolo
22.11.2020 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Cádiz nestačil na Real Sociedad. Lídra zachránil Isak

Real Sociedad pokračuje ve spanilé jízdě a dál se drží na skvělém prvním místě. Dnes mu k tomu pomohla jediná branka Isaka, díky níž Cádiz padl.

Cádiz byl odhodlán poprat se s prvním týmem tabulky až do krve, aby si konečně zajistil výhru. Už od prvních minut bylo ale jasně vidět, že La Real je kvalitativně prostě někde jinde. Do první šance se dostával Zubeldía, jehož dělovku musel brankář Ledesma vyrážet jen s vypětím všech sil.

Ve 28. minutě by si jindy plný stadion zakřičel gól, jenže jeho radost by trvala jen chvíli. Sudí totiž branku Alexandra Isaka pro ofsajd správně odvolal. Krátce poté se do šance dostal Adnan Januzaj, který ještě nesobecky hledal Mikela Merina. Španělský záložník však netrefil prázdnou bránu a napálil jen prvního obránce před sebou!

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla. Hosté byli pochopitelně lepším týmem, ale chybělo jim více klidu v zakončení. Domácí Cádiz se urputně rval s lepší ofenzivou a sám dopředu nijak výrazně nespěchal. Nutno říct, že hosté měli dost smůly. Hned ve 49. minutě totiž Merino konečně dokázal dát po rychlé akci krásný gól, jenže ani tentokrát jej sudí kvůli ofsajdu neuznal!

Tlak Realu Sociedad se stupňoval. V 65. minutě Oyarzabal ještě brankáře Ledesmu nepřekonal, ale o dvě minuty později už se skóre měnilo. Adnan Januzaj na malém vápně jemným centrem oslovil nebráněného Alexandra Isaka a na jeho hlavičku už Ledesma nestačil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele