8. kolo
01.11.2020 16:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Celta Vigo selhala a Real Sociedad se vrátil do čela LaLigy

První místo ve španělské LaLize bude i po tomto víkendu patřit Realu Sociedad. Baskové předvedli na Balaídos takřka bezchybný výkon a domácí smetli čtyřmi góly. Prosadili se David Silva, Mikel Oyarzabal a dvakrát Willian José. Celta vstřelila alespoň čestný úspěch v podobě pokutového kopu Iaga Aspase.

Celtě se utkání vůbec nepovedlo, na druhou stranu je potřeba ocenit výkon Realu Sociedad, který byl prostě perfektní. Hosté začali na Balaídos aktivně a výsledkem byla vedoucí branka ve 24. minutě. Muňoz našel centrem hlavu Davida Silvy a španělský veterán poslal Basky do vedení. Za dalších deset minut už hosté vedli o dva góly. Mikel Oyarzabal se s lehkostí dostal před laxně bránící hráče Celty, obloučkem přehodil Blanca a trefil tyč. Naštěstí měl situaci pod kontrolou a balón do sítě z bezprostřední blízkosti dorazil. Takový byl první poločas. Real Sociedad zcela zaslouženě vedl a Celtu Vigo do ničeho zásadního nepustil.

Domácí museli na nepříznivý vývoj zareagovat a hru měli rozhýbat Brais Méndez a Joseph Aidoo. Jenomže marná sláva. Portugués vpadl do otevřené obrany a v 54. minutě poslal přihrávku před prázdnou branku Willianu Josému, který zvýšil už na 3:0. Vše proběhlo podle regulí a branka normálně platila.

V této situaci už to měli Celestes mimořádně obtížné, tím spíš, že Real Sociedad dál hrál svojí hru a do ničeho domácí nepouštěl. Čtvrthodinu před koncem hlavičkoval opět David Silva a Blanco se robinsonádou natáhl k tyči a balón vyrazil.

Celta se nakonec dočkala alespoň čestného úspěchu. Le Normand se ve vápně provinil faulem a Iago Aspas splnil svojí povinnost v klidu proměněnou penaltou. Byla to jen jiskřička naděje, kterou Baskové okamžitě sfoukli. Další vpád do otevřené obrany zakončil opět střelou do prázdné branky Willian José. Pro něho to byla zároveň druhá branka v utkání. V nastavení se u některých hráčů domácích projevila frustrace a José Fontán byl dokonce po druhé žluté kartě vyloučen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když nevíš, obrat se na bookmakera. Neskutečné, co si dovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že své práci rozumí, kluk jeden ušatý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele