28. kolo
21.03.2021 21:00 CET
1 : 6
(0:2)

Reportáž

Sergino Dest (© AFP)

Barcelona uštědřila Realu Sociedad nečekaný debakl, na Anoetě se prosadila šestkrát

Rozhodně nečekaný výsledek se zrodil na Anoetě v baskickém San Sebastianu. La Real měl být Barceloně důstojnějším soupeřem, ale Katalánci předvedli ofenzivní uragán a nakonec domácí smetli konečným výsledkem 6:1. Po dvou brankách zaznamenali Dest s Messim, po jedné Griezmann a Dembélé. Hra Barcelony snesla to nejpřísnější měřítko a připomněla slavné časy z dob Pepa Guardioly.

Barceloně se proti Realu Sociedad sice daří, ale šestibrankový příděl čekal asi málokdo. Oba celky se po vyřazení z evropských pohárů mohou koncentrovat na domácí soutěž a oba v ní mají jasné cíle - Barcelona zisk titulu, Real Sociedad pokud možno kvalifikaci do Ligy mistrů.

Real Sociedad držel s Barcelonou krok přes půlhodiny a nechybělo moc a v utkání dokonce mohl vést. Klíčový okamžik nastal ve 24. minutě, kdy vpadl do pokutového území Isak, na malém vápně si navedl balón na pravačku a střelou donutil k zákroku ter Stegena. Byla to vyložená šance, které domácí později museli litovat. Katalánci spustili palbu o zhruba třináct minut později. Messi vysunul na křídle Albu, ten zpětnou přihrávkou našel Dembélého a i když proti němu Remiro výtečně zasáhl, s okamžitou dorážkou Griezmanna nemohl nic dělat. Barcelona vedla, ale nemuselo to trvat dlouho. Šanci na reparát dostal Isak, jenomže ani ve své druhé šanci si na ter Stegena nepřišel. Německý brankář byl v začátcích utkání klíčovým mužem. Real Sociedad šance nevyužil a Barcelona trestala. Sergiňo Dest si pohlídal ofsajdovou hranici a po přihrávce Messiho zvyšoval na 2:0.

Svěřenci trenéra Ronalda Koemana neponechali nic náhodě a hned na začátku druhého dějství vstřelili třetí gól, čímž ho prakticky rozhodli. Jordi Alba opět zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče a našel Sergiňa Desta, který bez problému trefil odkrytou klec.

Hra Realu Sociedad byla v troskách a to ještě zdaleka nebylo všechno. V 54. minutě už hosté vedli o čtyři góly, když Busquetsův vynikající pas za obranu zužitkoval skvěle hrající Messi. Kdo následně čekal ze strany hostů výsledkovou údržbu, ten se mýlil. Barcelona svého hostitele vůbec nešetřila a naopak si z něho udělala "trhací kalendář". Dembélému v 68. minutě nebyl uznán gól, ale to ho vůbec nemuselo mrzet. V 71. minutě mu dala obrana Basků tolik prostoru a času, aby po zemi vypálil a stanovil průběžné skóre na 5:0. Trenér Realu Sociedad Imanol Alguacil by si nejspíše přál co nejrychlejší konec, jeho svěřenci si však museli vypít pohár hořkosti až do úplného dna.

Průběžný výsledek 0:5 už byl pro domácí regulérní ostudou. Alespoň čestný úspěch mu dopřál Ander Barrenetxea, který postoupil směrem k pokutovému území a z jeho hranice parádně vypálil k tyči, kam ter Stegen tentokrát nedosáhl. Byl to jediný úspěch, kterého La Real dosáhl. Poslední slovo měla Barcelona, jenž v utkání naprosto dominovala. Minutu před koncem předvedla parádní ťukec na jeden dotek a Lionel Messi svým druhým zásahem v utkání stanovil konečný výsledek 6:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
Unique

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
dreambox61

To co predvedla Barca klobouk dolu,vyrostla o 300procent

To co predvedla Barca,klobouk dolu,vyrostla o 300procent.

Reagovat
Unique

Reagovat
remeslnik

No a tvůj příspěvek na 200%

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele