11. kolo
29.11.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad si s Villarrealem rozdělil body za remízu

Real Sociedad si drží před Atléticem už jen jednobodový náskok, navíc klub z Madridu má o dva odehrané zápasy méně. Baskové totiž nedokázali porazit Villarreal a ze vzájemného zápasu získali pouze bod. Obě branky padly z pokutových kopů. Nejprve z puntíku uspěl hostující Gerard Moreno a po něm Mikel Oyarzabal.

V neděli večer se na Anoetě utkaly vedoucí tým s třetím, navíc oba pohároví zástupci, což slibovalo zajímavou bitvu. Real Sociedad potřeboval zvítězit, aby si udržel odstup od Atlética Madrid, Villarreal chtěl zase odskočit druhému madridskému týmu Realu.

Baskové nevstoupili do utkání ideálně, již po čtyřech minutách Elustondo fauloval v pokutovém území Estupiňána a sudí Manzano byl nucen fouknout do píšťalky. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Gerard Moreno a Villarreal vedl 1:0. Real Sociedad okamžitě zvýšil aktivitu a dostal hosty pod tlak. Ve 20. minutě se obtočil kolem svého strážce Barrenetxea a z malého vápna vypálil, přičemž Asenjo si připsal skvělý zákrok.

Žlutá ponorka se snažila aktivně napadat domácí rozehrávku a Carlosi Baccovi se málem podařilo zachytit Muňozovu přihrávku, nicméně víc jak rohový kop hosté nevytěžili. Domácím se nakonec podařilo vyrovnat ve 32. minutě, kdy obránce Torres loktem fauloval Le Normanda a i v tomto případě musel sudí pískat pokutový kop. Mikel Oyarzabal byl stejně úspěšný jako Moreno a srovnal na 1:1. Do konce prvního poločasu se hra uklidnila a další gól nepadl.

Oba celky sáhly o přestávce ke střídání a zatímco hru Villarrealu občerstvil Samuel Chukwueze, tu Realu Sociedad Joseba Zaldúa. Na gólovou příležitost se ale muselo čekat do 59. minuty, kdy zakončoval Willian José a Asenjo vyrážel. Bohužel šlo o poslední výraznější okamžik v zápase. Ani Real Sociedad, ani Žlutá ponorka si do konce zápasu nevytvořily žádnou šanci a duel skončil smírem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele