13. kolo
12.12.2020 14:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Manuel Vallejo (© AFP)

Valencia i Bilbao kopaly penaltu, nakonec si body jen dělí

Valencia si do neúplné tabulky LaLigy připisuje další bod. Ten vyválčila v hodně zajímavém a proměnlivém utkání s Bilbaem, v němž padly čtyři branky. Rozuzlení celé zamotané zápletky přineslo až posledních deset minut, v nichž padla polovina gólů.

V duelech těchto dvou soupeřů padá už tradičně hodně branek a diváci se jen málokdy nudí. Ani dnes nuda rozhodně nehrozila. Valencia se od prvních minut snažila dostat Bilbao pod tlak a především duo Wass - Gómez hodně často hrozilo nebezpečím pro bránu hájenou Simónem. Možná už by v těchto chvílích padla nejedna branka, šancí na to bylo dost, ale ta nepřesnost!

První větší šance jsme se dostali ve 24. minutě. Uroš Račić nejprve krásnou ranou ze střední vzdálenosti orazítkoval tyč a balon se od ní odrazil k Maximu Gómezovi. Ten obešel jednoho obránce a málem i druhého, jenže pak se po jeho šlapáku skácel k zemi. Sudí okamžitě pískal penaltu, k ní se postavil sebevědomý Carlos Soler a přesnou ranou poslal "Netopýry" do vedení.

O pouhé dvě minuty později bylo horko i před brankářem Doménechem. Tvrdou ranou jej vyzkoušel velmi dobře mířící obránce Yuri Berchiche, jenže Doménechův skok vše včas zarazil. Hostující Bilbao hrozilo spíš jen z protiútoků, ale těch se mu dnes moc nedostávalo.

Druhá půle už byla v tomto směru mnohem zajímavější. Zahájil ji opět Berchiche, který se pár minut po změně stran dostal k další ráně a jeho projektil jen těsně minul tyč. Bilbao se každopádně začalo snažit mnohem víc a jeho snaha nesla brzy kýžené ovoce. Přízemní přihrávka dnes skvělého Berchicheho našla nedostatečně pokrytého Asiera Villalibreho a jeho zakončení z malého vápna už brankář Doménech zachytit nedokázal.

Bilbao málem otočilo už v 64. minutě, kdy se do míče z větší vzdálenosti opřel Berenguer, jenže jeho tvrdá rána nenašla u brankáře Doménecha pochopení. Otočení výsledku se ale Bilbao přeci jen dočkalo. V 78. minutě totiž Račić fauloval ve vápně Muniaina a zkušený kanonýr Raúl García se z pokutového kopu nemýlil - 2:1.

Jenže pokud si Bilbao myslelo, že má tři body v kapse, dost se mýlilo. Jen čtyři minuty trvalo Valencii, než zvládla vyrovnat. Přetažený centr Carlose Solera z přímého volného kopu proběhnul brankář Unai Simón a za ním uklidil míč do opuštěné brány Manuel Vallejo! Na další trefy už nezbyl ani čas, ani síly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele