35. kolo
08.05.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Yannick Carrasco (© AFP)

Atlético je vládcem Madridu, rozhodla o tom penalta Carrasca

Osm zápasů v řadě se s Realem Madrid Atlético trápilo. Podeváté už mu to ale vyšlo a jedinou trefou se o tři body pro Simeoneho hráče postaral Yannick Carrasco.

Ozdobou nedělního programu LaLigy se stalo madridské derby, na které jsme všichni netrpělivě čekali. Real Madrid už se sice stal španělským šampionem, ale ani to v jeho případě neznamená, že by se spokojil s remízou. Atlético mělo před utkáním větší potřebu vyhrát, protože se stále uchází o titul vicemistra a jeho konkurenti ztrácí jen zřídka. Od prvních minut ukazovali svěřenci trenéra Simeoneho, že budou chtít Real dostat pod tlak.

V páté minutě vyzkoušel pozornost mladičkého a nepříliš používaného brankáře Lunina Ángel Correa, jenž svou střelou minul tyč jen o milimetry! Krátce poté ho napodobil i Yannick Carrasco, který poslal svůj pokus taky jen těsně vedle brány a hodně se na sebe zlobil. Na Realu bylo zejména ve středu pole vidět, že aktivitu dnes nechá spíš na soupeři a že se zajištěným titulem už přeci jen trochu ubral na dynamice.

Před koncem první půle se stala docela kuriózní situace. Llorente milimetrově přesným pasem poslal do šance Cunhu a ten ve vápně padl k zemi po kontaktu s Vallejem. Sudí Soto nejprve nechal ve hře pokračovat a pak udělil žlutou kartu Llorentemu, který si něco zlostně vyříkával s Kroosem. Jenže pak ho VAR upozornil na to, že tohle nebylo úplně nejlepší rozhodnutí, takže se šel podívat na video. A když přišel, fandy Realu moc nepotěšil. Vallejovi totiž udělil žlutou kartu a nechal Atlético zahrávat pokutový kop. K němu se postavil Yannick Carrasco a jeho odvaha se mu vyplatila - 1:0 pro Colchoneros.

Real se samozřejmě nehodlal s podobnou situací smířit a ještě do konce poločasu se ve dvou obrovských šancích ocitli Toni Kroos a Luka Jović. Brankáře Oblaka ale nepřekonal ani jeden z nich.

Úvod druhé půle zase patřil Atléticu. Colchoneros mohli zvýšit hubené vedení po hodině hry, nejprve díky ráně Carrasca, jenž proletěla těsně nad břevnem. Do kýženého prostoru tří tyčí se netrefil ani Cunha. Na opačné straně chybělo víc přesnosti i štěstí Federicovi Valverdemu, který mířil jen těsně vedle. A když v poslední šanci vychytal Asensia Oblak, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

1:3 RM win

Reagovat
Mr. International

1:1

Reagovat
Pharrell

Prý tip EF - 1. Fakt jednička? Současné Atlético nemá na to porazit ani Real B/C výběr.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele