23. kolo
05.02.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Youssef En-Nesyri (© AFP)

Sevilla zaváhala a z Pamplony veze jen bod, v nastavení nedal penaltu Rakitić

FC Sevilla si komplikuje boj o titul a dává šanci Realu Madrid navýšit náskok na čele tabulky. Andalusané nenašli recept na obranu Osasuny a na stadionu El Sadar remizovali 0:0. V nastaveném čase přitom měli obrovskou šanci rozhodnout, ale chorvatský záložník Ivan Rakitić neproměnil pokutový kop.

Svěřenci Julena Lopeteguiho měli v zápase drtivou územní převahu, ale ta se ukázala být k ničemu. Pouze čtyřikrát se podařilo vystřelit na branku, ale všechny střely kryl brankář Herrera. Pro Sevillu nezačalo utkání zrovna nejlépe, protože už po šesti minutách odkulhal ze hřiště Gonzalo Montiel, jehož nahradil Jesús Manuel Corona. Hosté sice měli častěji balón, ale do první velké příležitosti se dostala Osasuna. Z hranice šestnáctky pálil Jon Moncayola a Bono na přední tyči balón vyrazil. Ve 38. minutě zase pálil nad Ávila a brankou neskončil ani závar před brankou Sevilly v poslední minutě první půle.

Byl to zvláštní poločas, protože Sevilla opravdu Osasuně nepůjčovala balón, ale sama ani jednou nevystřelila na branku, zatímco domácí prověřili Bonoa třikrát. Julen Lopetegui věděl, že jeho tým musí zlepšit střelbu, nicméně druhý poločas začal ve stejném duchu.

Až po hodině hry se zjevil za obranou Osasuny En-Nesyri, ale koncovku poslal přímo do náruče Herrery. Sevilla si stále musela hlídat i zadní vrátka, protože Osasuna se dostávala do brejkových situací. Z rohu malého vápna takto pálil Corona a nebyl úspěšný.

Seville čas rychle ubíhal a vše vypadalo na nerozhodný stav. V nastaveném čase se ale Seville přeci jen naskytla obrovská šance získat tři body. Zákrok Manuela Sáncheze na Julese Koundého vyhodnotil VAR jako penaltový a sudí odpískal pokutový kop. Ivan Rakitić ale tíhu okamžiku nezvládl. Penaltu kopl přímo doprostřed branky, kde stál připravený Herrera a tím zhatil veškeré šance na vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Se bookmaker posral v kině???? 2,24??????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele