38. kolo
22.05.2022 22:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Alfonso Pedraza (© AFP)

Barcelona doma padla, Villarreal ukázal maximální efektivitu

Barcelona se toužila rozloučit se svými fanoušky na Camp Nou výhrou, ale to jí nevyšlo. Trenér Xavi místo toho sledoval hodně kombinace a optického tlaku, ale góly střílel jen Villarreal. "Žlutá ponorka" si díky tomu zahraje Konferenční ligu.

Barceloně vlastně už o nic nešlo, Villarreal ale hrál o sedmé místo. Výš už nemohl, ale zespoda na něj nepříjemně dotíral Athletic Club. Takže případné tři body by mu zajistily definitivně sedmé místo a tím pádem i Konferenční ligu. Blaugranas se zase chtěli s nepříliš povedenou sezonou (v kombinaci s evropskými poháry) rozloučit co možná nejlépe. A nezačali špatně. Jako první se do šance dostal Ferrán Torres, který ale narazil na perfektní reflexy brankáře Rulliho.

Se svou trochou do mlýna přispěchal i nepříliš často skórující veterán Sergio Busquets, který tvrdou ranou zpoza vápna pořádně vyprášil rukavice zkušeného strážce svatyně Villarrealu. Směrem dopředu se Villarreal moc nedostával, takže to, co se stalo ke konci první půle, bylo o to překvapivější.

Do konce poločasu zbývaly čtyři minuty, když se Villarreal vymanil z optického tlaku Blaugranas a zamířil do brejku. Skvělou kolmici od Pareja převzal Alfonso Pedraza u vápna a i přes tlak vracejících se hráčů Barcelony udržel míč pod kontrolou. Pak našel nekryté místo v bráně gólmana Ter Stegena a mohl slavit vedoucí trefu!

Následně se do šance zase protlačil Ferrán Torres, ale opět prohrál svůj osobní souboj s Rullim. Sedm minut uplynulo z druhého poločasu, když Moi Gómez fauloval u vápna právě Torrese a sudí Munuera odpískal pokutový kop! Jeho chybu ale opravil VAR, který míč posunul mimo vápno. Ze standardky nic nebylo - gól padl na druhé straně.

V 55. minutě se vracející Traoré dostal pod tlak a v nouzi odkopával míč na střed vápna, kde mu za nechtěnou asistenci poděkoval právě nešťastník nedávných okamžiků Moi Gómez. Na jeho dělovku pod břevno neměl Ter Stegen nárok - 2:0. A to Villarrealu bohatě stačilo, Barcelona se proto loučí se sezonou porážkou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele